Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Liverpool kan eerste Premier League-club worden met een crypto bedrijf als hoofdsponsor

Een crypto bedrijf is naar verluidt met Liverpool in gesprek om vanaf volgende zomer de hoofdshirtsponsor van de club te worden. The Reds worden sinds het begin van het seizoen 2010-11 gesponsord door bank genaamd Standard Chartered, maar die deal van £40 miljoen per seizoen loopt af aan het einde van het seizoen 2022-23.

Liverpool is in gesprek met crypto bedrijven

Er vinden momenteel onderhandelingen plaats over een mogelijke verlenging, maar Liverpool voert ook gesprekken met bedrijven uit een aantal andere sectoren, waaronder dus ook crypto-bedrijven, zo vertelt ‘The Athletic‘.

Volgens voetbal correspondent David Ornstein is Liverpool in gesprek met een crypto exchange en een blockchain platform. De potentiële sponsorovereenkomst zou Liverpool in twee seizoenen meer dan 70 miljoen pond kunnen opleveren. Wel zou het wellicht gezien kunnen worden als een ‘controversiële zet’, gezien de bezorgdheid over het milieu en het gebrek aan regelgeving rond cryptocurrencies.

Niet iedereen in Engeland is fan van cryptomunten

Andere Premier League-clubs hebben echter al sponsorovereenkomsten met crypto bedrijven, maar geen van hen heeft er een als hoofdsponsor van het shirt.

Arsenal, Aston Villa, Crystal Palace, Everton, Leeds United en Manchester City hebben allemaal deals gesloten met cryptosponsor Socios, die zogenaamde fan tokens verkoopt.

Ondanks dat cryptomunten steeds meer mainstream worden is zeker niet iedereen fan van de digitale munten in Engeland. Zo hebben Crystal Palace fans hebben geprotesteerd tegen de deal van hun club met het crypto bedrijf Socios. Ze hielden een spandoel omhoog dat Socios als “parasieten” beschrijft tijdens een wedstrijd tegen Everton eerder dit seizoen.

Liverpool hoopt in ieder geval de hoofdsponsor overeenkomst in de komende acht weken af te ronden. De onderhandelingen van Liverpool met cryptobedrijven komen nadat de club in maart controversieel zijn eigen reeks NFT’s lanceerde.

Exchange nieuws

Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit
CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen
Voyager Digital ontvangt biedingen die beter zijn dan die van FTX Voyager Digital ontvangt biedingen die beter zijn dan die van FTX
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten