Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

LocalBitcoins: Darknet gerelateerde transacties met 70% gedaald

LocalBitcoins beweert dat darknet-gerelateerde transacties op zijn platform met 70% zijn gedaald nadat het in september 2019 de AML- en KYC-voorschriften heeft ingevoerd.


Drastische afname in criminele fondsen

LocalBitcoins, een grote peer-to-peer crypto exchange, is er naar verluidt in geslaagd om de hoeveelheid criminele fondsen op zijn platform in 2020 aanzienlijk te verminderen.

Het platform heeft tussen september 2019 en mei 2020 een daling van meer dan 70% gezien in transacties vanaf het darknet, beweert LocalBitcoins.

Jukka Blomberg, chief marketing officer bij LocalBitcoins, vertelde aan nieuwswebsite Cointelegraph dat de daling het gevolg is van anti-witwassen en Know Your Customer-voorschriften die in september 2019 door het platform zijn ingevoerd.

De berekeningen zijn gebaseerd op blockchain-analyse door het grote crypto-analysebedrijf Elliptic en statistieken van het LocalBitcoins zelf.


Een flinke volume daling

Een daling van 70% in darknet gerelateerde transacties is natuurlijk een positief punt, maar LocalBitcoins verkeert wel in zwaar weer. Het bedrijf zag in 2019 een enorme daling in het aantal verhandelde Bitcoins. De wekelijkse Bitcoin handelsvolume op het platform zakte in van bijna 14.000 BTC in januari 2019 tot ongeveer 4.000 BTC in januari 2020, volgens gegevens van Coin Dance.

Wekelijks volume op LocalBitcoins – Bron: Coindance

LocalBitcoins groeit weer de laatste maanden

Echter, naast de duidelijke vooruitgang bij het aanpakken van illegale transacties op zijn platform, heeft LocalBitcoins langzaam een verbetering in de prestaties gezien, zei Jukka Blomberg. “Als we kijken naar de laatste 2-3 maanden, kunnen we al een gezonde groeitrend zien en dit is terug te zien in alle regio’s, wat wijst op een brede oplevende vraag”, voegde de directeur toe.

LocalBitcoins zei dat hun nieuwe klanten registraties sinds begin 2020 met meer dan 50% zijn gestegen, van ongeveer 4.000 nieuwe dagelijkse aanmeldingen tot meer dan 6.000. “De snel groeiende nieuwe klantenaantallen zijn een teken van een gezonde vraag en een groot toekomstpotentieel voor LocalBitcoins”, merkte Jukka Blomberg op.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


LocalBitcoins werd veel gebruikt door criminelen

De daling van illegaal geld is positief, maar dat was ook nodig. Sommige crypto analisten beweren namelijk dat LocalBitcoins een groot aantal illegale financiële transacties mogelijk maakt.

Eerder in 2020 bracht het informatiebedrijf IntSights een rapport uit waarin werd beweerd dat P2P-platforms zoals LocalBitcoins bijdragen aan het witwassen van geld. De startup legde uit dat dergelijke illegale activiteiten vaak gepaard gaan met een aanzienlijk gebrek aan regelgeving.

LocalBitcoins is een Fins bedrijf en werkt daarom alleen met de Finse autoriteiten met betrekking tot cryptocurrency-regelgeving. Vorig jaar zei LocalBitcoins dat Finland actief werkte aan nieuwe wetgeving die zijn antiwitwaswet wijzigde in overeenstemming met de AML-voorschriften van de Europese Unie. Misschien houdt het witwassen van crimineel geld via de grootste P2P exchange dan eindelijk op.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten