Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

LocalBitcoins heeft licentie ontvangen van regulator in Finland

De Finse autoriteiten van financiële services heeft p2p-platform LocalBitcoins geregistreerd als een geautoriseerde virtuele valutaprovider. Hiermee mag LocalBitcoins gaan opereren in het land.


Verkrijgen goedkeuring

Om goedkeuring te verkrijgen moest het bedrijf aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest het anti-witwasmaatregelen implementeren, een ‘know-your-customer’ (KYC) procedure implementeren, de klantenactiva voldoende beschermen en moesten ze het LocalBitcoins-management naleven en personeel werven met kwalificatievereisten.

Het bedrijf heeft nu aan deze vereisten voldaan en heeft hierdoor de licentie ontvangen.


Hoog niveau van controle

Volgens de CEO van LocalBitcoins heeft Finland een hoog controleniveau dat vertrouwen wekt binnen de wereldwijde gemeenschap. Het feit dat een Bitcoin-bedrijf nu dan een licentie ontvangt, is dan ook zeker goed nieuws. Er openen heel veel zakelijke kansen voor het platform door live te gaan in Finland, aldus de LocalBitcoins CEO.

Door alle maatregelen die het bedrijf moest nemen, werd er in totaal 30% minder transactievolume op het platform gemeten.

LocalBitcoins weet veel transactievolume te genereren in landen waar de valuta enorm volatiel is. Hierbij is te denken aan landen als Argentinië en Venezuela.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten