Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Losgeld geëist in Bitcoin tijdens bommelding in Japan

In Hokkaido, een Japans eiland, werd een regeringskantoor bedreigd met een bommelding. Dit kwam omdat niemand van het kantoor reageerde op een eis van losgeld, in de vorm van Bitcoin (BTC).


Losgeld in Bitcoin

Het zou gaan om het gemeentehuis van Numata. Eerder deze week ontvingen zij een bommelding van een onbekend nummer. Volgens de beller zou er een bom in het gebouw verstopt zijn, op de tweede verdieping van het gebouw. Als eis om de bom niet af te laten gaan, werd losgeld gevraagd in de vorm van BTC. Ook via de e-mail zou vervolgens 4 keer dezelfde bommelding gemaakt zijn.

Degene die de bommelding maakte, had als eis gesteld dat uiterlijk woensdag om 12:00 een Bitcoin-betaling verricht zou moeten zijn. Zou dit om deze tijd niet gebeurd zijn, dan zou hij het explosief laten ontploffen.


Bom is nooit afgegaan

De bom zou naar verluidt op het vrouwentoilet geplaatst zijn. Alhoewel de autoriteiten nooit een betaling verricht hebben, is de bom nooit daadwerkelijk afgegaan.

Hierom is de politie nu rondom het gebouw opzoek naar verdachte activiteiten. Hiernaast loopt er een onderzoek naar de mogelijkheid van chantage.

Dit is naar verluidt de eerste keer dat cryptocurrency wordt ingezet bij een terroristische dreiging. De oplichters lijken tot dusver vooral gericht te zijn op Bitcoin, dat tevens ook vaak wordt gebruikt bij crypto-zwendel-advertenties op bijvoorbeeld YouTube. In deze advertenties wordt gevraagd om Bitcoins over te maken naar een adres, vaak met de belofte dat je dubbel, of zelfs driedubbel zoveel terugkrijgt. Dit gebeurt echter nooit en wees hierom extra voorzichtig met deze advertenties.


Zelfde soort incident in Oekraïne

Onlangs was er een zelfde soort incident in een gebouw in Kiev, Oekraïne. Hier zou het gebouw worden gebombardeerd als zij geen 50 Bitcoins zouden betalen. Gelukkig waren de autoriteiten hier snel bij en werden er 2 arrestaties gedaan. De zaak wordt nu nog volop onderzocht. Hierdoor is het nog niet bekend wat er met de 2 verdachten zal gaan gebeuren.


Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten