Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Cardano Nieuws, Ethereum Nieuws

Lubin: “Ethereum heeft Bitcoin nu al overtroffen”

In een interview met Bloomberg vertelde Joseph Lubin, mede oprichter van Ethereum, dat het nieuwe financiële stelsel veel groter zal zijn dan het geldsysteem dat we nu kennen. Ook zegt hij dat het Ethereum ecosysteem nu al groter is dan die van Bitcoin.

“Het Ethereum-ecosysteem overtrof het Bitcoin-ecosysteem lang geleden in termen van de hoeveelheid ontwikkelaars-activiteit, in termen van transacties per dag, in termen van transactiewaard en in termen van het aantal tokens.”


De London hard fork gaat live

Lubin is niet de enige die denkt dat Bitcoin overtroffen zal worden. Ook Vitalik Buterin heeft al eens gezegd dat de kans bestaat dat Bitcoin achter gaat lopen op projecten zoals Ethereum en Cardano als het bij dezelfde technologie blijft.

Ethereum is wel bezig om zijn netwerk up te daten. Zo gaat vandaag de London hard fork live. Deze update bevat Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559, dat wordt aangekondigd als een van de belangrijkste upgrades in de geschiedenis van het protocol vanwege het kostenbesparende mechanisme. Daarnaast zal ETH overgaan van een proof-of-work-consensus naar een proof-of-stake. Hierdoor zal het netwerk geen miners meer nodig hebben. Deze updates zullen er dan weer zorgen dat het ETH-netwerk veel sneller, efficiënter en schoner te werk zal gaan.

Of de update vandaag al voor een prijsstijging zal zorgen is nog de vraag. Daarvoor zal de hard fork eerst succesvol geïmplementeerd moeten zijn. Het zou namelijk kunnen dat er nog wat bugs zijn, aangezien het een enorm complexe update is.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten