crypto analist
Bitcoin

Econoom Lyn Alden deelt bullish grafieken voor Bitcoin

Macro-econoom Lyn Alden staat bekend om haar diepgaande analyses over de wereldeconomie en wat dat betekent voor Bitcoin. Ditmaal deelt ze in een nieuwe publicatie weer een reeks aan artikelen die heel bullish zijn voor de digitale munt. Van het HODL-gedrag van investeerders tot de wereldwijde liquiditeit, alles komt voorbij in de analyse van Lyn Alden.

70% van alle Bitcoin meer dan 1 jaar bij dezelfde eigenaar

Uit de data van de blockchain blijkt dat ruim 70 procent van alle Bitcoin al ruim één jaar in handen zijn van dezelfde eigenaren.

Dat betekent dat ze ondanks de koersstijgingen van het afgelopen jaar niet verkocht zijn. Wat betekent dat? Vooral dat investeerders blijkbaar wachten op hogere koersen voor Bitcoin.

De stijgingen als gevolg van de hype omtrent de Spot Bitcoin ETFs hebben deze mensen er niet van kunnen overtuigen om hun Bitcoin te verkopen. Maar ook de dalingen sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFs zijn daar niet in geslaagd.

Volgens Lyn Alden is er met dit soort statistieken maar een klein beetje extra vraag naar Bitcoin nodig om een gigantische koersexplosie te veroorzaken. Wat denk jij? Gaan we in 2024 nog een bullrun zien?

Bitcoin en de wereldwijde liquiditeit

Dan komen we op de relatie tussen de Bitcoin koers en de wereldwijde liquiditeit.

Volgens Lyn Alden bestaat er namelijk een grote correlatie tussen de geldhoeveelheid in de wereld en de Bitcoin koers. Stijgt de geldhoeveelheid? Dan is dat over het algemeen een zeer positief signaal voor de Bitcoin koers.

We hebben de afgelopen periode een daling van de liquiditeit gezien (centrale banken draaiden de duimschroeven aan nadat de inflatie uit de hand liep), maar die begint nu weer rustig op te pikken.

Volgens Lyn Alden moet dat de komende jaren weer tot een nieuwe bullrun voor Bitcoin leiden. Zien we die bullrun niet, terwijl de liquiditeit wel toeneemt? Dan heeft Bitcoin volgens de macro-analist een probleem en moeten ons mogelijk achter de oren krabben over de toekomst van de digitale munt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high