Nieuws

MacOS malware valt gebruikers van Discord en Slack aan

Onderzoekers hebben gevaarlijk MacOS malware ontdekt. Deze malware is gericht op gebruikers die over crypto’s discussiëren via Discord en Slack.

Hoe de hack werkt

De Nederlander Remco Verhoef, opricther van het internetsecurity bedrijf DutchSec maakte deze malware bekend. Volgens Verhoef doen de hackers alsof ze bekende personen zijn uit de crypto scene. Vervolgens delen ze kleine downloadbare bestanden die gevaarlijke malware bevatten. Deze malware kan wachtwoorden stelen.

De hackers zijn dom

Volgens Patrick Wardle, een cyber security specialist zijn de malware aanvallen nogal dom en slecht uitgevoerd. De hackers vragen de gebruikers zichzelf te infecteren met het virus. Het bestand is gigantisch groot en valt dus op. Wardle heeft een aantal redenen genoemd waarom hij vindt dat de hackers dom zijn:
  • De infectie methode is simpel en dom
  • Het bestand is veel te groot en valt op
  • Het persistence mechanisme is zwak
  • De malware is super makkelijk te ontdekken

Chatrooms moeten veiliger worden

Volgens verschillende analisten is het nodig om te zorgen dat de chatrooms veiliger worden. “Er moet multi-factor-authenticatie worden gebruikt om te kunnen deelnemen aan de chatroom van een organistatie”. Zegt Alex Hinchliffe. Op die manier wordt het chatten in een online chatroom een stuk veiliger. Gister schreef Newsbit al over een ander Malware incident. Hierbij worden Bitcoin adressen verwisseld. Wil je meer weten over deze hack? Lees dan het onderstaande artikel. https://newsbit.nl/2-3-miljoen-bitcoin-adressen-getarget-door-malware/