Ethereum, Ether
Ethereum, Solana

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’

Voormalig topbankier Raoul Pal zegt dat altcoins als Ethereum en Solana op het punt staan om richting nieuwe all-time highs te stijgen. In een nieuwe video-update deelt de CEO van Real Vision dat de “crypto-zomer” binnen één maand kan beginnen.

Op dat moment zouden munten als Ethereum en Solana, maar ook veel andere altcoins aan een rally moeten beginnen.

Crypto-zomer in aantocht?

Een crypto-zomer betekent over het algemeen dat we hogere koersen zien, dat de handelsvolumes toenemen en dat het sentiment in de markt extreem bullish wordt, dat blockchains zich verder ontwikkelen en de adoptie toeneemt.

“Het is heel normaal voor de crypto-lente dat Bitcoin beter presteert dan de rest van de markt. In de zomer springen die prestaties vervolgens over in een fase waarin Ethereum het beter doet dan Bitcoin.

Kan Ethereum ook beter presteren dan Solana? Dat betwijfel ik ten zeerste. Solana zit vroeger in de adoptiecurve, waardoor de rendementen in potentie veel hoger zijn”, aldus Raoul Pal.

De crypto-reis van Raoul Pal is opvallend. Hij begon als een groot voorstander van Bitcoin, sprong toen over op Ethereum en lijkt nu vooral te kiezen voor Solana vanwege de hogere potentiële rendementen die hij voor het project ziet.

Een crypto-herfst als 2013 en 2017

Raoul Pal voorspelt ook dat de cryptomarkt een herfst krijgt zoals we die in 2013 en 2017 zagen. Destijds schoten de markten nog veel verder omhoog.

“We hebben dit jaar een fantastische lente gehad. De zomer is het moment waarop je verdere stijgingen ziet, maar de herfst was tijdens de afgelopen cyclus wat minder. Wat dat betreft hadden we een vreemde cyclus, met een dubbele top.

Dat was hoogst ongewoon. 2017 en 2013 waren meer typisch voor het herfstseizoen. Al weten we natuurlijk niet hoe het ditmaal gaat uitspelen. Ik verwacht echter een herfst die meer lijkt op de periodes van 2013 en 2017, maar dat moeten we tegen die tijd ook nog eens herevalueren.

Op dit moment zitten we echter in het makkelijke gedeelte van het jaar, de zomer”, aldus een optimistische Raoul Pal.

Die zomer moet komende maand of iets later beginnen volgens Raoul Pal, dus dan zouden we ons weer op moeten maken voor nieuwe stijgingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC