Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Macro-onzekerheid duwt Bitcoin onder de $39K terwijl goud en dollar floreren

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne hangt als een zwaard van Damocles boven de markt. Na een korte opleving tot 45.000 dollar is bitcoin weer teruggevallen tot net onder de 39.000 dollar. De markt is op zoek naar veiligheid en lijkt dat momenteel te vinden in goud en de Amerikaanse dollar.

Terwijl Bitcoin in 24 uur meer dan 6 procent is verloren, weten de meeste altcoins het hoofd nog redelijk boven water te houden. In ieder geval ten opzichte van Bitcoin. Ethereum verloor bijvoorbeeld 3,1 procent en handelt op het moment van schrijven rond de 2.650 dollar. Wat kunnen we op de korte termijn verwachten?


Volgende support Bitcoin op $36K

Het volgende niveau dat we voor bitcoin in de gaten moeten houden op de weg naar beneden is de steun van 36.000 dollar. Althans, als we de analyse van Filbfilb mogen geloven, die geeft in zijn update voor Decentrader aan dat shorts dit niveau op het oog hebben.

Als we verder naar beneden kijken, dan is de 200-daagse moving average de ultieme steunlijn volgens Filbfilb. Die vinden we momenteel boven de 20.000 dollar en is nog altijd stijgende. Deze komt volgens de handelaar alleen in zicht als de markten iets vergelijkbaars met het uitbreken van de pandemie in maart 2020 ervaren.

Het conflict in Oekraïne heeft nog altijd de potentie om te escaleren tot iets groters. Tel daarbij op dat centrale banken over de hele wereld de inflatie willen bevechten met hogere rentes en de onzekerheid is compleet. Wat dat betreft is het lastig te zeggen wat we op de korte termijn kunnen verwachten.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De angst is terug in de markt

Met de daling van bitcoin is de kortstondige euforie ook weer omgeslagen in een negatieve sfeer. De zogenaamde Bitcoin Fear & Greed Index is weer terug bij een score van 22, wat staat voor extreme angst. Ondertussen lijken vooral institutionele beleggers te profiteren van de angst bij de retail-belegger.

Bovenstaande grafiek van Glassnode is een overzicht van de in- en uitstromen bij de Canadese Purpose Bitcoin ETF. Dit is een beleggingsproduct dat vooral door institutionele partijen wordt gebruikt om exposure op bitcoin te krijgen. Op dit moment ziet het fonds grote instromen van nieuwe Bitcoin.

Deze grafiek van Whalemap biedt ook hoop voor de toekomst, in ieder geval op de korte termijn. Tussen de 38.583 en 36.841 dollar is veel Bitcoin ingekocht door whales. Vaak zijn dit de prijsgebieden die een sterke support blijken te zijn voor de Bitcoin koers.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten