Cryptocurrency

Cryptocurrency

Mainnet van Celo Foundation gelanceerd na ophalen $40 miljoen

De Celo Foundation heeft in een investeringsronde $40 miljoen weten op te halen. Hierdoor heeft het bedrijf genoeg financiering binnengehaald om de ontwikkeling van haar blockchain-platform te betalen.


ERC-20-token Celo Gold

Op het mainnet wordt de ERC-20-token Celo Gold (ofwel cGLD) gebruikt. De Foundation heeft de overdrachten tussen deze tokens mogelijk gemaakt via zijn on-chain oplossing. Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf zijn meer dan 100 onafhankelijke validators, die verspreid zitten over de gehele wereld, bedankt. “Zonder de inzet, passie, expertise en betrokkenheid van onze validators zou het netwerk niet kunnen opereren”, aldus een vertegenwoordiger van de Celo Foundation.


2019 was een goed jaar

De Celo Foundation heeft in 2019 een goed jaar gedraaid. Zo wist het bedrijf in dit jaar $40 miljoen op te halen. Allereerst lukte het de Celo Foundation om $10 miljoen op te halen via een Nederlandse veiling op CoinList. Binnen slechts 12 uur was de veiling uitverkocht. Iedere cGLD-token werd voor een vaste prijs van $1 verkocht. Dit betekent dat er in 12 uur tijd $10 miljoen tokens zijn verkocht.

Hiernaast heeft het bedrijf nog een veiling gedaan, waar het de overige $30 miljoen wist op te halen, om uiteindelijk $40 miljoen binnen te halen. Deze $30 miljoen werd ingezet voor zijn blockchain-platform voor bedrijven.

Door de lancering van het mainnet van Celo kunnen gebruikers hun investering nu daadwerkelijk ontvangen in de vorm van cGLD-tokens.


Volgende fase

De eerste fase van het mainnet is al op 22 april 2020 live gegaan. Nu komt de volgende fase van de mainnet-release eraan. Hierbij is het bedrijf van plan om een nieuwe crypto te lanceren: Celo Dollars (cUSD). Ook krijgt de officiële wallet een grote upgrade zodat onder andere deze nieuwe crypto ondersteund kan worden.

De upgrade van de officiële Celo-wallet is naar verluidt de laatste stap van de mainnet-release. Deze upgrade moet het mogelijk maken dat gebruikers hun Celo-dollars naar iedereen, wereldwijd, kunnen versturen via slechts een paar klikken op hun smartphone.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten