Dai
Stablecoin

Maker wil eigen DAI stablecoin meer laten dekken door Staked Ethereum

Maker, het DeFi-protocol achter de DAI stablecoin kondigt aan dat het schuldplafond in de Staked Ethereum kluis is verdubbeld. De grootste producent van decentrale applicaties werkt eraan om de afhankelijkheid van gecentraliseerde stablecoins als USDC te verkleinen.

Wat is er aan de hand?

Op het Maker platform is het mogelijk om DAI stablecoins te krijgen als je onderpand inbrengt. Nu is het mogelijk om de USDC stablecoin in te brengen en daar DAI voor terug te krijgen. Na het Tornado Cash schandaal van augustus wil Maker de afhankelijkheid van USDC echter omlaag brengen. USDC heeft namelijk direct meegewerkt met de eisen van de Amerikaanse overheid om bepaalde adressen op een zwarte lijst te zetten. Een beslissing die gebruikers van Maker nu of in de toekomst mogelijk in de problemen kan brengen.

Nu hoopt Maker door het verhogen van het schuldplafond meer mensen te overtuigen om Staked Ethereum te gebruiken om DAI te verkrijgen. Staked Ethereum horen we je denken? Ja, het gaat inderdaad om de tokens die je bijvoorbeeld krijgt bij Lido Finance in ruil voor het staken van je Ethereum. Het gaat dus om een synthetische versie van Staked Ethereum, want de daadwerkelijke tokens komen pas maanden na de Merge vrij.

Ontkoppelen van USDC

MakerDAO oprichter Rune Christensen riep de Maker-gemeenschap op 11 augustus al op na te denken over het ontkoppelen van USDC. Een groot deel van het onderpand van Maker leunt nog altijd op de stablecoin van Circle, ondanks de recente ontwikkelingen rondom Tornado Cash. Dat is een situatie die in de toekomst mogelijk voor problemen kan zorgen. Er kan bijvoorbeeld een situatie ontstaan dat het onderpand, de USDC, ineens vastzit omdat de tokens op een zwarte lijst staan.

Dat kan voor enorme liquiditeitsproblemen en onverwachte ellende zorgen. Het is dan ook niet vreemd dat Maker opteert voor een decentrale oplossing met Ethereum als onderpand. Het enige nadeel van Ethereum is dat het iets meer volatiel is dan de Amerikaanse dollar. Zeker voor een stablecoin lijkt een cryptocurrency als onderpand een recept voor ellende.

Stablecoin nieuws

Tether CEO: Het helpen van 300 miljoen banklozen is onze belangrijkste missie
Noodfonds Binance van $1 miljard goed voor 3% van alle USDC
Tether CEO: Concurrentie in stablecoins cruciaal voor serieuze gesprekken met toezichthouders
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins