Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Maleisië lanceert handhavingsactie tegen ‘illegaal opererende’ Binance

De Malaysia Securities Commission (SC) heeft vandaag handhavend opgetreden tegen Binance wegens vermeende illegale activiteiten in het land. 


Handhavingsmaatregelen tegen Binance

De SC beweert nu dat de crypto-exchange illegaal opereert als een Digital Asset Exchange, zonder de vereiste registratievereisten die worden gevonden in secties 7(1) en 34(1) van de Capital Markets and Services Act 2007. 

“Daarom heeft de SC een openbare berisping uitgevaardigd tegen Binance omdat hij illegaal blijft opereren in Maleisië, ondanks dat hij in juli 2020 op de Investor Alert List van de SC stond”. Zo verklaarde de SC. De SC heeft handhavend opgetreden tegen vier gelieerde entiteiten, evenals tegen de CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao (CZ). 

De vier Binance-entiteiten zijn Binance Holdings Limited, Binance Digital Limited, Binance UAB en Binance Asia Services Pte Ltd. Alle vier de entiteiten hebben de opdracht gekregen om de officiële website van Binance én mobiele applicaties binnen 14 werkdagen geteld vanaf 26 juli 2021 uit te schakelen. Bovendien moeten alle vier de entiteiten de media- en marketingactiviteiten onmiddellijk staken. Ook moeten ze Maleisische investeerders onmiddellijk verbieden toegang krijgen tot de Telegram-groep van de exchange. 

Daarnaast is CZ opgedragen ervoor te zorgen dat aan bovenstaande verplichtingen wordt voldaan. De SC rondde haar aankondiging van bovengenoemde handhavingsactie af met een consumentenwaarschuwing. 

“Beleggers worden geadviseerd te stoppen met het omgaan met en beleggen via illegale digitale activa-uitwisselingen. Degenen die momenteel rekeningen bij Binance hebben, worden dringend verzocht om onmiddellijk te stoppen met handelen via zijn platforms en al hun investeringen onmiddellijk in te trekken.” 


In meer landen problemen omtrent regelgeving

Dit is niet het enige regelgevende probleem waarmee ’s werelds grootste crypto-exchange wordt geconfronteerd. Elders in de wereld hebben regelgevers van de Kaaimaneilanden, Italië, Japan en anderen het op de crypto-exchange gemunt. Ze te beweren of waarschuwen – net als in Maleisië – dat de uitwisseling niet is geregistreerd om legaal te opereren in hun respectieve rechtsgebieden. 

In het VK heeft de Financial Conduct Authority onlangs een consumentenwaarschuwing afgegeven over Binance Markets Limited. Hierin sprak het bezorgdheid uit over het gebrek aan antiwitwasnormen van de entiteit. Ook uitte het bezorgdheid over het ontbreken van een hoofdkantoor van het bedrijf. Een woordvoerder van Binance vertelde Decrypt in een voorbereide verklaring:

“We zijn op de hoogte van het bericht van SC en kunnen bevestigen dat Binance.com niet vanuit Maleisië opereert”. De woordvoerder voegde eraan toe dat de exchange “een gezamenlijke aanpak hanteert bij het werken met regelgevers” en dat het zijn nalevingsverplichtingen “zeer serieus neemt”.

“Binance staat klaar om regelgevers van over de hele wereld te helpen en samen de optimale manier te vinden om een ​​eerlijk speelveld te creëren”. Zo zei de woordvoerder van Binance. Hij voegde eraan toe dat “consumentenbescherming belangrijk is voor ons allemaal.”


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten