Nieuws, Trending

Malta geeft waarschuwing af voor cryptocurrency exchange zonder licentie

De burgers van Malta zijn gewaarschuwd voor een niet-gelicenseerde cryptocurrency-exchange voor de binnenlandse markt. Inmiddels hebben de regelgevende instanties het platform verzocht om te stoppen met werken.

OriginalCrypto

Het gaat hier om de cryptocurrency exchange OriginalCrypto. In eerste instantie was dit platform onder de aandacht van Italiaanse functionarissen gekomen. Die hebben vervolgens het platform verzocht om de vereiste vergunningen aan te vragen. Helaas blijkt dat de exchange nu mogelijk niet de vereiste vergunning om geautoriseerde beleggingsdiensten en activiteiten aan te mogen bieden. Hierdoor is er een onderzoek gestart.

Waarschuwing

De eigenaar van het platform, SolutionsCM Ltd., is nu onder controle in zowel Malta als Italië. De Maltese Financial Services Authority (MFSA) deelt de volgende waarschuwing: “De commissie voor bedrijven en de effectenbeurs heeft de volgende bedrijven bevolen de inbreuk op artikel 18 van het Italiaanse wetsdecreet nr. 58/1998 te staken. Dit omvat het verstrekken van ongeoorloofde beleggingsdiensten en -activiteiten aan het Italiaanse publiek, uitgevoerd door SolutionsCM Ltd. via de website www.originalcrypto.com.”

Zwendel-regeling

OriginalCrypto is momenteel ver verwijderd van legitieme activiteiten. Hierdoor hebben verschillende bronnen eerder dit jaar al gewaarschuwd voor een waarschijnlijke zwendel-regeling. Dit komt onder andere door dubieuze beweringen op de website van OriginalCrypto. Zelf heeft het bedrijf nog niet gereageerd.