Hack Nieuws

Man bekend schuld voor stelen van $100 miljoen in crypto-piramidespel

Een Amerikaanse man heeft voor de federale rechter van Florida schuld bekend voor zijn deelname in een crypto-piramidespel. In totaal heeft de Amerikaan zijn ‘investeerders’ 100 miljoen dollar afhandig gemaakt. Het gaat dus niet om een kleine jongen.

1 procent winst per dag met trading bot

Het gaat om Joshua David Nicholas die bijna twee jaar fungeerde als de ‘hoofd trader’ van EmpiresX, een platform dat investeerders een dagelijkse winst van 1 procent beloofde. Die winsten zou het behalen dankzij een ‘fantastische’ trading bot en de handmatige trades van Nicholas zelf.

In werkelijkheid bleek de trading bot helemaal niet te bestaan. Samen met de mede-oprichters van EmpiresX, Emerson Sousa Pires en Flavio Mendes Goncalves, gebruikte Nicholas de fondsen van investeerders onder andere om een Lamborghini te leasen, items van Tiffany & Co. te kopen en betalingen te doen voor een tweede huis.

De kleine hoeveelheden waar Nicholas daadwerkelijk mee handelde voor investeerders eindigden met substantiële verliezen. Vandaag heeft Nicholas dus schuld bekend voor de rechter en staat hem waarschijnlijk vijf jaar in de federale gevangenis te wachten.

Pires en Goncalves zijn voortvluchtig

De mede-oprichters van EmpiresX, Pires en Goncalves, zijn voortvluchtig en schijnen momenteel in hun thuisland Brazilië te verblijven. Ook Pires en Goncalves zijn in de Verenigde Staten aangeklaagd voor effecten-fraude en het plan om via internationale wegen geld wit te wassen. “De technologie is veranderd, maar de misdaad blijft hetzelfde”, aldus George L. Piro, een agent van de FBI in Miami.

“Deze zaak moet dienen als een waarschuwing voor individuen die overwegen om op illegale wijze van de ondoorzichtigheid van de cryptomarkt te profiteren ten koste van onwetende investeerders”, zo voegt Anthony Salisbury van Homeland Security Investigations toe. Hiermee komt er in ieder geval een voorlopig einde aan een zaak waar investeerders in totaal 100 miljoen dollar mee verloren.

Hack nieuws

Hacker van DEX-aggregator Transit Swap geeft 70% van gestolen fondsen terug Hacker van DEX-aggregator Transit Swap geeft 70% van gestolen fondsen terug
Ethereum-arbitragehandelbot verdient $1 miljoen, uur later alles naar hacker Ethereum-arbitragehandelbot verdient $1 miljoen, uur later alles naar hacker
MacOS-gebruikers slachtoffer van Lazarus-hackers MacOS-gebruikers slachtoffer van Lazarus-hackers
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten