Bitcoin Nieuws

Man gebruikte Coinbase om huurmoordenaar in Bitcoin te betalen

Een moord laat zien dat de Bitcoin ook gebruikt kan worden om gruwelijke misdaden te financieren. Echter laat het ook zien het de ondergang kan zijn voor criminelen die niet begrijpen hoe het werkt.


Moord betaalt met Bitcoin

De moord in kwestie betreft een man uit Tennessee, Nelson Replogle, die naar verluidt een huurmoordenaar betaalde om zijn vrouw, Ann, te vermoorden. Volgens FBI Special Agent Clay Anderson, stuurde Replogle de potentiële moordenaar Bitcoin toe. Daarnaast stuurde het een beschrijving van de auto van zijn vrouw en een tijdstip waarop ze hun huisdier naar de dierenarts zou brengen.

Agent Anderson kreeg hoogte van het plan, zoals uiteengezet in deze rechtszaak, van de sheriff in Knoxville, TN, die hem erover vertelde nadat hij een fooi had ontvangen van het personeel van de British Broadcasting Corporation (BBC). De FBI-agent waarschuwde vervolgens Ann Replogle en haar man. Deze beweerden dat hij niemand kende die haar kwaad wilde doen.

De FBI-agent drong vervolgens aan bij de BBC-staf, die vervolgens aanvullende details weg gaf. Waaronder het adres van de Bitcoin wallet die de betaling voor de huurmoord ontving. Anderson wendde zich vervolgens tot experts van de FBI Cyber Task Force die hielpen de zaak open te breken door de Bitcoin blockchain te analyseren.


Hoe de FBI aan de gegevens kwam

“Het FBI-hoofdkantoor leverde een blockchain-analyse van de transactie en kon vaststellen dat de blockchain wallets die werden gebruikt om te betalen, Coinbase wallets waren”.

Clay Anderson, FBI Special Agent

De FBI heeft vervolgens een dagvaarding afgegeven aan Coinbase voor informatie over de betreffende wallets. Het bedrijf gaf toen een onmiddellijk antwoord gezien de levensbedreigende situatie. Een antwoord dat niet alleen de transactiegeschiedenis van de wallets omvatte, maar ook de naam van Replogle en de foto’s die hij had gebruikt om zich aan te melden voor de service.

De FBI heeft niet alleen de gegevens van Coinbase verkregen, maar ook het internetadres dat Replogle had gebruikt om verbinding te maken op het moment van de overdrachten. Met behulp van die informatie vaardigde het bureau op zijn beurt een dagvaarding uit aan de internetprovider AT&T. Deze bevestigde dat de verbinding afkomstig was van het huis van Replogle. De door Coinbase verstrekte informatie onthulde ook de naam van de bank die Replogle aan zijn rekening had gekoppeld. De bank bevestigde dat Replogle zijn persoonlijke spaarrekening had gebruikt om de Bitcoin aankopen aan de huurmoordenaar te financieren.


Huurmoordenaar nog niet gevonden

De FBI heeft de huurmoordenaar echter nog niet kunnen identificeren. De reden is dat de huurmoordenaar voor de Bitcoin-transacties geen commerciële service zoals Coinbase gebruikte. In plaats daarvan vertrouwde hij op zijn eigen persoonlijke wallet, een die geen informatie over zijn identiteit bevat.

De zaak onderstreept hoe de Bitcoin grotendeels op een anonieme manier kan worden gebruikt. Echter zal de blockchain elke transactie die op het netwerk plaatsvindt onthullen. Het laat ook zien hoe criminelen zoals Replogle die een service als Coinbase gebruiken voor snode activiteiten een flink risico lopen. Ondertussen dient wetshandhaving een steeds groter aantal verzoeken in bij Coinbase. Volgens het meest recente transparantieverslag van het bedrijf zijn dergelijke verzoeken alleen al in de afgelopen zes maanden met 17% gestegen. Er waren in het afgelopen jaar in totaal meer dan 4.000 verzoeken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten