Nieuws, Trending

Man steelt $15.000 aan stroom van treinstation om Bitcoin te minen

Een Chinese man gaat drie en een half jaar de gevangenis in omdat hij stroom heeft gestolen van een treinstation. De stroom stal hij om Bitcoins te minen.

Drie en een half jaar gevangenis voor 3,2 Bitcoins

Volgens de gerechtelijke documenten, werd de man genaamd Xu Xinghua, veroordeeld aan de Datong Railway Transport rechtbank. Deze rechtbank is gevestigd in de provinci Shanxi. De man krijgt een gevangenisstraf van drie en een half jaar en moet daarnaast een boete van 100.000 yuan (ongeveer $ 14.500) betalen. Volgens het vonnis stal de man de stroom van een paal dichtbij een fabriek van het treinstation genaamd ‘Kouquan Railway station’. Dit deed hij om zijn 50 Bitcoin mining machines 24 uur per dag van stroom te voorzien. Xinghua zegt zo’n 3,2 Bitcoins te hebben gemined, met een waarde van ongeveer 120.000 yuan ($17.500). Hij zou met het minen ongeveer 104.000 yuan ($15.000) aan stroom hebben verbruikt. De Chinees krijgt dus een gevangenisstraf en een boete maar dat is nog niet alles. De rechtbank heeft de man namelijk ook nog bevolen om de elektriciteitskosten te betalen en zijn miningapparatuur is in beslag genomen.

Stroom stelen komt steeds vaker voor

Het lijkt een apart verhaal, maar dit soort misdaad schijnt vaker te gebeuren in China. In juni werd er namelijk een man gearresteerd omdat hij elektriciteit probeerde te stelen om zijn Bitcoin mining apparatuur te laten draaien. Deze man wordt verdacht van het stelen van 150 megawatt aan elektriciteit. Dit deed hij om tweehonderd computers van elektriciteit te voorzien. Deze computers minenden Ethereum en Bitcoins. De Chinese regering zegt veel last te hebben van illegale stroom aftappers. Sinds de opkomst van de Bitcoins is dit flink uit de hand gelopen. De overheid heeft sowieso geen hoge pet op van cryptocurrency miners en wil liever af van dit fenomeen. De regering heeft dan ook gezegd alle beschikbare middelen in te zetten om Bitcoin miners tegen te gaan. De regering zegt aan maatregelen te denken als het verhogen van de elektriciteitsprijs, belastingen en het verbieden van miningactiviteiten in verschillende gebieden. Dit allemaal om crypto miners onder druk te zetten.