Police Car
Hack

Man verdwijnt van aardbodem nadat cryptobeurs hem per ongeluk $585.000 stuurde

Een Australische man lijkt van de aardbodem verdwenen, nadat een cryptobeurs per ongeluk meer dan 585.000 dollar naar zijn account overboekte. Volgens de Australian Broadcasting Corporation (ABC) maakt het handelsplatform een fout door één nul teveel achter de balans van de 37-jaige Kow Seng Chai te plaatsen.

Het lijkt erop dat Kow Seng Chai probeerde te vluchten met het kapitaal, maar daar steekt de Australische rechter een stokje voor.

Chai probeert te vluchten?

Het platform probeerde in een eerder stadium contact op te nemen met Kow Seng Chai, maar slaagde daar niet in. Als gevolg daarvan had het geen andere keus dan naar de rechter te stappen.

Uit de officiële rechtsdocumenten blijkt dat het beursplatform erin slaagde om de assets van Chai te bevriezen via het Victorian Supreme Court en hem te verbieden om Australië te. verlaten.

De 58.500 dollar die Chai op 25 januari naar het platform overmaakte veranderde op die dag plotseling in 585.000 dollar. Maar het platform zelf kwam pas op 4 februari achter die dure fout.

Hoe ontsnapte Chai met dat kapitaal?

De ontsnapping van Chai

Chai zou de fondsen van het platform gebruikt hebben om Tether (USDT) te kopen, die hij vervolgens over meerdere dagen van het platform opnam.

Over een tijdsbestek van 10 dagen wist Chai 585.000 dollar van het platform op te nemen. Nu is het voor hem te hopen dat hij hiermee geen gekke aankopen heeft gedaan, want een dure auto verliest na de aankoop meteen een gigantisch deel van zijn waarde.

Chai zou nog wel een voordeel behaald kunnen hebben als hij het kapitaal in Bitcoin investeerde. Sinds dat moment is de Bitcoin koers immers gigantisch gestegen. Maar de kans dat hij daarop heeft durven te gokken is uiterst klein.

Zo blijft het waarschijnlijk bij een korte periode van “geluk” voor Chai, die er onder de streep op achteruit zal gaan. Hij moet naar alle waarschijnlijkheid alles terugbetalen en verliest natuurlijk ook de transactiekosten die hij maakte met onder andere USDT.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Hack nieuws

Enorm verlies door adresvergiftiging
Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?