Mining
Bitcoin

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024

Marathon Digital, een vooraanstaand Bitcoin-miningbedrijf, heeft aangekondigd zijn hashrate-doelstelling voor het jaar 2024 te verhogen naar 50 exahashes per seconde (EH/s), een aanzienlijke stijging van de eerdere doelstelling van 35-37 EH/s. Dit besluit volgt op de uitbreiding van de capaciteit door recente overnames.

Extra capaciteit door overgenomen faciliteiten

Fred Thiel, CEO van Marathon, verklaarde dat dankzij de extra capaciteit van recent overgenomen faciliteiten en een toename in hash-snelheid, het bedrijf nu in staat is om de miningactiviteiten aanzienlijk op te schalen. “We kunnen de omvang van Marathon’s miningactiviteiten verdubbelen in 2024,” zei Thiel. Hij voegde toe dat dit doel ‘volledig gefinancierd’ is, wat betekent dat Marathon geen extra kapitaal hoeft aan te trekken.

De recente uitbreidingen omvatten de aankoop van een 200 megawatt Bitcoin-miningcentrum van Digital Applied voor $87,3 miljoen in maart, en twee extra mininglocaties van Generate Capital, met een totale capaciteit van 390 megawatt, voor $179 miljoen afgelopen december.

Momenteel heeft Marathon een hash-snelheid van 24,7 EH/s, waarmee het bedrijf achterblijft bij branchegenoten zoals Core Scientific en Riot Platforms, die respectievelijk 16,9 EH/s en 12,4 EH/s behalen. Het bereiken van de nieuwe doelstelling van 50 EH/s zou een meer dan 100% toename in hash-snelheid voor Marathon betekenen sinds begin 2024.

Stijging van MARA-aandelen

De aandelen van Marathon (MARA) zagen een kleine daling van 0,42% naar $19,01 op 25 april, maar stegen na de aankondiging met 4,5% in de handel buiten kantooruren, volgens Google Finance.

Deze stijging komt kort na de vierde Bitcoin-halving op 20 april, waarbij de bloksubsidie halveerde tot 3,125 Bitcoin. Op de dag van de halving profiteerden miners van een recordgemiddelde transactievergoeding van $128, wat hoger is dan normaal. Echter, de transactiekosten zijn volgens YCharts inmiddels gedaald tot $28,20.

Veel van de vraag tijdens de halving kwam van memecoin- en non-fungible-token-enthousiastelingen, die via het Runes-protocol streden om zeldzame satoshis te registreren.

Bitcoin nieuws

Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Voormalig Coinbase directeur pijst Bitcoin en haalt keihard uit naar Federal Reserve
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017