Marinade
Persbericht

Marinade Finance: een non-custodial liquid stacking protocol gebouwd op de Solana blockchain

Marinade is het eerste non-custodial liquid stacking-protocol dat is gebouwd op de Solana-blockchain, waarvan de missie is om gebruikers de beste tools te bieden om het Solana-ecosysteem in te zetten, te beveiligen en eraan deel te nemen. Marinade is de maker van het mSOL-token, eencolla-teralized en volledig vloeibare versie van SOL die een gebruiker ontvangt wanneer hij zijn SOL in de Marinade-pool staked. Houders van mSOL-tokens verdienen niet alleen rendement op hun SOL stakings, maar kunnen ook mSOL gebruiken om extra rendement te verdienen met behulp van een groeiende selectie van DeFi-strategieën.

Ondersteuning van decentralisatie

Marinade ondersteunt de decentralisatie van Solana door gebruik te maken van een validator delegatie algoritme dat SOL staked voor meer dan 400 onafhankelijke validators. Deze delegatiestrategie omzeilt ook de topvalidators in de max-beveiligingsgroep om censuurweerstand (vaak gemeten als de Nakamoto-coëfficiënt) verder te bevorderen. mSOL is het meest geïntegreerde vloeibare stakingstoken van SOL en is ontworpen om moeiteloos te worden geïnstalleerd door elk project van elke omvang. Projecten in het Solana-ecosysteem kunnen mSOL gemakkelijk gebruiken voor hun eigen behoeften en schakelt ook het Marinade Referral-programma in voor extra waarde creatie.

Hoe Marinade begon

Marinade werd opgericht in maart 2021 tijdens de Solana x Serum Hackathon toen een werkend prototype voor een liquid staking oplossing van SOL tokens met succes werd ontwikkeld. Marinade is een bootstrapped project zonder initieel durfkapitaal of een ICO-investering dankzij subsidies van de Solana Foundation en Serum. Na drie succesvolle beveiligingsaudits heeft Marinade in augustus 2021 haar mainnet ingezet bij Marinade.Finance. In januari 2022 had het de nummer één positie voor TVL (Total Value Locked) op Solana bereikt met meer dan 1 miljard USD.

Marinade-token (MNDE)

MNDE is de governance-token van Marinade, een DAO-operatie op de Solana-blockchain. Marinade is de maker van mSOL, een afgeleid token van SOL, dat SOL vertegenwoordigt in de Marinade stake pool. Het MNDE-token werd gelanceerd op 7 oktober 2021. Het token had een eerlijke lancering zonder ICO (Initial Coin Offering) of Venture Capital-toewijzing. Tokenhouders die hun MNDE vergrendelen om een Marinade Chef NFT te slaan, komen in aanmerking om deel te nemen aan het on-chain bestuur van de Marinade DAO. Dit omvat het toezicht op de schatkist, de delegatiestrategie van de stake pool en liquidity mining incentives uit token-emissies.

Tokenomics

Token toewijzingen kunnen worden gewijzigd door Chef NFT-houders via on-chain stemmen. Momenteel wordt MNDE ingedeeld in drie groepen:

  • 35% – DAO Distributie. Voornamelijk gedistribueerd via wekelijkse Liquidity Mining-programma’s. Chef NFT-houders kunnen ook schrijven en stemmen over voorstellen over hoe deze toewijzing te verdelen.
  • 35% – DAO Schatkist. Dit is een schatkist reserve die moet worden gebruikt voor operaties, subsidieprogramma’s en strategische partnerschappen. Deze schatkist wordt beheerd door marinade’s multisig en bestuurd door MNDE-houders. Naast deze reserve ontvangt de schatkist ook mSOL-protocol vergoedingen, inclusief stakingsbeloningsvergoedingen gegenereerd door het Marinade-protocol en uit liquide unstake-vergoedingen die worden gegenereerd door de Unstake-liquiditeitspool. Ook de inkomstenstromen van de DAO worden naar deze schatkist gestuurd.
  • 30% – Team. Dit is een toewijzing voor huidige en toekomstige contribuanten. De distributie startte in april; die fondsen worden momenteel gecontroleerd door marinade’s multisig. Team tokens zijn onderworpen aan 2 jaar vesting.

Wat zijn de voordelen van het staken van SOL?

Blockchains gebruiken consensus protocollen om transacties op een veilige en gedecentraliseerde manier te valideren. Ze zullen niet diep ingaan op de technische details, maar je zult een goede uitleg van het staken vinden in de Solana-documentatie.

Wanneer u uw SOL-tokens staked (vergrendelt) aan een validator, helpt u het netwerk te beveiligen en neemt u deel aan de decentralisatie van Solana. In ruil voor het vergrendelen van uw SOL ontvangt u beloningen in SOL.

Voor de decentralisatie en de veiligheid van de Solana blockchain hebben ze zoveel mogelijk SOL nodig voor efficiënte validators. Met het groeiende aantal use cases voor SOL in DeFi, is een behoorlijke hoeveelheid SOL nog steeds niet gestaked en dagelijks gebruikt in DeFi.

Marinade biedt u de mogelijkheid om uw SOL in te zetten in ruil voor mSOL die u in DeFi kunt gebruiken terwijl u nog steeds geniet van de stakingsbeloningen. De SOL die u met Marinade stakings zijn verspreid over meer dan 450 validators, exclusief de zogenaamde “security group” (top 25 validators). Validators worden gekozen door hun transparante, permissieloze formule en automatisch opnieuw gebalanceerd.

Ga voor meer informatie over het spannende project van Marinade Finance naar: https://marinade.finance//