Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Blockchain Nieuws, Solana Nieuws

Mark Cuban: commerciële slimme contractacceptatie volgende marktmotor

De miljardair-investeerder Mark Cuban is van mening dat de acceptatie van commerciële slimme contracten de volgende katalysator kan zijn om de crypto- en blockchain-sector te stimuleren.

Crypto-markt bevindt zich in intimidatiefase

Dit zei Cuban gedurende de huidige ‘stilte’-toestand van de cryptomarkt, vergeleken met de internet-bubbel in de vroege jaren 2000. Destijds werd veel overhyped en stortte relatief vergelijkbare bedrijven nog regelmatig in. De afgelopen jaren schetste de crypto-markt dan ook een tamelijk grimmig beeld, waarbij vrijwel alle top 100 digitale activa’s in de afgelopen week alleen al dubbelcijferige verliezen geleden hebben. Toch zijn er diverse redenen voor de recente prijsdalingen, waaronder de beleidsupdates van de Fed. Volgens Cuban gaat de crypto-wereld nu door een intimidatiefase.

Slimme contracten richten op commercieel gebruik

Volgens Cuban zullen blockchainprojecten die puur kopiëren wat iedereen al heeft uiteindelijk uitsterven, dit omdat ze volgens hem niet in elke keten vereist zijn. In plaats daarvan zouden slimme contracten volgens hem gericht moeten zijn op commercieel gebruik en het vervangen van SaaS-apps (Software-as-a-Service). Hij zei hierover het volgende:

“Wat wij niet hebben gezien, is het gebruik van slimme contracten om de bedrijfsproductiviteit en winstgevendheid te verbeteren. Dat zal de volgende bestuurder moeten zijn. Wanneer bedrijven slimme contracten kunnen gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen, zullen ze dat ook doen. De ketens die dit beseffen zullen overleven.”

Momenteel is het netwerk van Ethereum (ETH) het populairste netwerk voor de ondersteuning van slimme contracten. Enkele netwerken van andere altcoins, waaronder Cardano, Polkadot en Solana worden echter ook regelmatig ingezet voor slimme contracten.

Blockchain nieuws

Catalonië komt naar verluidt met eigen Metaverse Catalonië komt naar verluidt met eigen Metaverse
Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring Enquête Mastercard: Merendeel Latijns-Amerikaanse consumenten heeft crypto-ervaring
Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen Hublot accepteert nu Bitcoin en andere crypto betalingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten