Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Mark Cuban: Ethereum heeft een voordeel ten opzichte van Bitcoin

In een podcast ging miljardair Mark Cuban in gesprek met The Defiant. In deze podcast vertelde de miljardair waarom hij optimistisch is over de cryptowereld en dan DeFi in het bijzonder.


Bitcoin is geen valuta

Ondanks zijn positiviteit is de miljardair sceptisch over de use-case van de Bitcoin. Gedurende de hele podcast bleef Cuban herhalen dat Bitcoin niet zozeer een valuta is maar puur een opslag van waarde. “Tot op de dag van vandaag geloof ik niet dat Bitcoin een valuta zal worden”, verklaarde hij. “Wat echt is veranderd, is dat mensen begonnen in te zien dat het een opslag van waarde is.”

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Optimistisch over de toekomst van de blockchain

Ook vertelde de miljardair dat hij zeer positief is over de blockchain-technologie. Hij zei dat regeringen over de hele wereld hun eigen digitale munten kunnen maken omdat het goedkoper is dan de huidige valuta’s. “We verliezen geld op elke cent die wordt gemaakt. Er zijn gewoon zo veel kosten en domheid verbonden aan hoe we dingen altijd hebben gedaan.”

Hij noemde de situatie met fiatgeld ‘onhoudbaar’. Ook voorspelde hij dat naarmate regeringen zich meer in digitale valuta zullen mengen, ze een percentage van hun goudreserves verkopen en hun inkomsten in BTC of ETH zullen investeren.

De uitspraak waaraan hij de hele podcast aan refereert, vergelijkt de opkomst van blockchain met die van het internet. Cuban ziet vooral de smart contracts als het cruciale moment waarop crypto wereld groot werd en een grote bedreiging vormt voor het banksysteem. Om die reden zei hij: “Ethereum heeft een voordeel ten opzichte van Bitcoin voor gewone mensen.”


Over Ethereum

Cubans liefde voor DeFi gaat hand in hand met zijn liefde voor Ethereum. Ethereum is een blockchain die is gemaakt om smart contracts te ondersteunen. DeFi-services hebben een volledige financiële infrastructuur bovenop de blockchain gebouwd. Dit is gedaan met behulp van smart contracts om protocollen te creëren die bestaande financiële services vervangen op een manier die dankzij blockchain ongekend transparant en interoperabel is.

Cuban zei het volgende:

“Smart contracts zijn echt en doen me denken aan de begintijd van internet. Met alleen HTML en standaard JavaScript kunt je heel wat zaken doen. Het wordt probleemloos bankieren. Het is gemakkelijker om binnen enkele seconden te lenen. Als je $200 in Ether of Bitcoin hebt en je wil $100 lenen tegen 2,3%, dan heb je vijftien seconden nodig. Dat is ongelooflijk. Dat begint de banksector echt te ontwrichten.”

Dit komt allemaal niet echt als een verrassing als je Cuban de laatste tijd hebt gevolgd. Hij zei onlangs dat DeFi eerlijker was voor gebruikers dan de aandelenhandel-app Robinhood. Ook zei hij op een WallStreetBets Ask Me Anything dat DeFi in de komende tien jaar zou kunnen exploderen. Mark Cuban is dus optimistisch over blockchain.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten