bull market
Bitcoin

Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin

De marketingdirecteur van het on-chain analyseplatform Santiment, Brian Quinlivan, ziet momenteel twee redenen voor het herstellen van de Bitcoin koers.

In een nieuwe video-update zegt Quinlivan dat de accumulatie door whales en sharks (investeerders met tussen de 10 en 10.000 Bitcoin) samen met grote angst onder investeerders, voor een opleving van Bitcoin kunnen zorgen.

Whales en sharkes nemen winst op hun Bitcoin

“Sinds het begin van de maand (april) […] zagen we whales en sharks wat winst nemen op hun Bitcoin en de koers lijkt hun acties te volgen. Totdat zij van mening veranderen en weer beginnen te accumuleren, is de kans aanwezig dat de koers blijft dalen.

Dat zal aanhouden totdat de massa heel angstig wordt, zoals in november 2022 tijdens de ineenstorting van FTX of tot het moment dat de whales besluiten dat de koersen laag genoeg zijn”, aldus Quinlivan.

Volgens de analist van Santiment is er momenteel ook sprake van een directe relatie tussen aandelenkoersen en de cryptomarkt.

Grote correlatie tussen Bitcoin en S&P 500

“Er is op dit moment een vrij grote correlatie tussen crypto en de S&P 500. De strategie van de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) en het beleid rondom inflatie in de Verenigde Staten heeft een gigantische impact gehad op de rest van de markt.

Totdat daar verandering in komt moeten we ons bewust zijn van het feit dat de Amerikaanse aandelenmarkt een behoorlijk impact op crypto heeft.

Als de S&P 500 stabiel was geweest, dan had Bitcoin op dit moment wellicht niet zulke stevige dalingen gezien. Dat kan een positief signaal zijn. Als de S&P 500 begint te herstellen, dan kan dat ook voor crypto als een soort opluchting fungeren”, aldus Quinlivan.

Tot nu toe is daar helaas geen sprake van, want ook vandaag staat Bitcoin nog altijd onder redelijk zware druk van de bears.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten