Bitcoin

Marktaandeel Grayscale Spot Bitcoin ETF daalt naar 50%

De Spot Bitcoin ETF van Grayscale begon als de “grote baas” aan de ETF-race in de Verenigde Staten. Door de hoge managementfee van Grayscale en het enorme succes van de “Nieuwe Negen” onder aanvoering van BlackRock en Fidelity, is het marktaandeel van Grayscale inmiddels gezakt van 99,5 naar 50 procent.

$56,7 miljard aan Bitcoin

Inmiddels bezitten de Spot Bitcoin ETFs volgens de data van Dune Analytics voor ongeveer 56,7 miljard dollar aan Bitcoin. Grayscale is verantwoordelijk voor 28,5 miljard dollar van die Bitcoin.

Op de eerste dag was Grayscale nog goed voor 99,5 procent van de markt. Door de gemiddelde dagelijkse uitstroom van 329 miljoen dollar voor Grayscale is dat marktaandeel echter flink gedaald.

Vooral de eerste maand waren de uitstromen bij Grayscale gigantisch met een totaal van 7 miljard dollar. Eind januari vertraagde de uitstromen, om vervolgens in februari weer op te pikken vanwege de toestemming die het failliete crypto-leenplatform Genesis kreeg van de rechter om voor 1,3 miljard dollar aandelen in GBTC te verkopen.

In totaal zag Grayscale al een uitstroom van 11 miljard dollar aan Bitcoin, zo wist Farside te berekenen.

Ruim $10 miljard aan instromen

Waar de markt in eerst instantie schrok van de enorme uitstromen bij Grayscale, is daar op dit moment geen sprake meer van. Het is duidelijk dat de vraag naar Bitcoin zo groot is, dat de andere ETFs ruimschoots compenseren voor de uitstromen die Grayscale dagelijkse opschrijft.

Terwijl Grayscale tot gisteren een uitstroom van 11 miljard dollar zag, staat er onder de streep een netto-instroom van 10,22 miljard dollar op de borden.

BlackRock heeft inmiddels meer dan 200.000 Bitcoin in bezit en is daarmee grotendeels verantwoordelijk voor de nieuwe all-time high van 72.900 dollar die de digitale munt op 11 maart wist te noteren.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving