3d render, closed metallic safe box isolated on blue background.
Ethereum

Marktaandeel Lido Finance in Ethereum staking schiet omlaag

De recente instroom van nieuwe stakers op Ethereum doet het marktaandeel van Lido Finance pijn. Op het moment van schrijven heeft Lido nog 29,57% van de markt in handen, terwijl het in december nog om 32% ging.

In principe is dat goed voor Ethereum, omdat het beter is voor het netwerk als de stake zoveel mogelijk verdeeld is. Zo voorkom je dat één partij teveel macht binnen het netwerk krijgt.

Lido Finance onder druk

Op basis van nieuwe data van Dune kunnen we zien dat het aandeel van Lido voor Staked Ethereum inmiddels onder de 30% ligt.

De volgende grote speler op de lijst is Coinbase, dat 14% van deze markt in handen heeft. Kraken was een grote speler op dit gebied, maar moest niet lang geleden zijn Amerikaanse gebruikers teleurstellen.

Zij moesten op bevel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de financiële waakhond van de Verenigde Staten, hun staking-diensten sluiten voor Amerikaanse gebruikers. De SEC was van mening dat het om een ongereguleerd effect ging en dat zijn financiële producten die bedrijven niet zomaar op de markt mogen brengen.

Wat zegt Vitalik Buterin?

Vitalik Buterin is van mening dat Staking-pools op Ethereum niet meer dan 15% van de markt in handen mogen hebben. Hij vindt zelfs dat pools met een hoger percentage hun kosten moeten opdrijven, totdat hun marktaandeel onder de 15% terechtkomt.

De decentrale autonome organisatie (DAO) achter Lido Finance probeerde in het verleden al een “hard limiet” in te stellen voor zijn marktaandeel.

Dat voorstel werd echter door 99,81% van de stemmen afgewezen. Daarmee is duidelijk dat de gebruikers van Lido Finance er (logischerwijs) niet op zitten te wachten om hun marktaandeel in te leveren.

Op de lange termijn kan dat in theorie nog weleens een probleem worden voor Ethereum. Al lijkt het nu allemaal nog wel mee te vallen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving