Ethereum merge
Ethereum

Marktaandeel staking-platform Lido Finance stijgt naar 31 procent

Het marktaandeel van het succesvolle staking-platform Lido Finance is vanaf de start van 2023 gestegen van 29 naar 31 procent. Met dat percentage. is Lido Finance het grootste staking-protocol ter wereld en het blijft stappen zetten. Hiermee profileert het zich duidelijk als één van de succesverhalen van de decentrale wereld.

De omzet van Lido is volgens The Rollup, een DeFi-analysebedrijf, met 22 procent gestegen over de afgelopen 30 dagen.

Wat is er aan de hand?

Niet lang geleden lanceerde Lido Finance versie 2 van zijn protocol. Daarmee is het voor gebruikers ook mogelijk om Ethereum te unstaken en op te nemen uit de blockchain, zodat ze deze weer kunnen verkopen. De omzet van het protocol bestaat uit een fractie van de staking-rewards die LDO tokenhouders toegestuurd krijgen.

Op het moment van schrijven is Lido Finance verreweg het grootste DeFi-protocol van de markt. In totaal beheert het voor ruim 13 miljard dollar aan assets. Volgens DeFiLlama is dat meer dan tweemaal zoveel als de nummer twee MakerDAO (MKR) die bekend zijn van de DAI stablecoin.

Het kapitaal van Lido Finance. Bron: DeFiLlama

Sinds de start van 2023 gaat Lido Finance als een raket, wat waarschijnlijk ook komt door de Shapella-upgrade van Ethereum. Met die upgrade werd het immers mogelijk om Ethers te unstaken van de blockchain. Sinds de lancering van Lido Finance V2 is de totale hoeveelheid kapitaal in het protocol met 15 procent gestegen.

Grootste platform voor Ethereum-staking

Lido Finance maakt het super eenvoudig voor tokenhouders van Ethereum om hun kjapitaal te staken en daar vervolgens een rendement over te pakken. Dat het een populair platform is blijkt wel uit het gigantische marktaandeel dat Lido Finance momenteel bezit.

Op dit moment heeft het platform ongeveer 31 procent van de markt in handen en is het groter dan partijen als Coinbase, Kraken en Binance, wat toch grote namen binnen de industrie zijn.

De token van Lido Finance (LDO) doe het op dit moment ook fantastisch en mag voor de afgelopen 24 uur zelfs een plus van 8,15 procent opschrijven. Met de token krijg je dus recht op een deel van de “winst” van het protocol.

Ethereum nieuws

Adoptie van Ethereum Blijft Achter na Shanghai Upgrade
Cardano oprichter ontkend complottheorie over Ethereum aanval tegen Ripple
Ethereum handelt 27 procent onder zijn eerlijke waarde
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen