Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Mastercard dient 15 Metaverse- en NFT-handelstoepassingen in

De grote Amerikaanse financiële dienstverlener MasterCard is op de cryptocurrency-handelskar gesprongen. Dit heeft het bedrijf gedaan door nieuwe handelsmerkrechten in te dienen voor virtuele werelden, non-fungible tokens (NFT’s) en meer.


Belangrijke stap voor MasterCard

Mastercard heeft 15 handelsmerkaanvragen ingediend voor zijn merknaam, de slogan ‘Priceless’ en zijn cirkelslogo. Alle handelsmerkaanvragen verwijzen naar Metaverse- en NFT- gerelateerde doelstellingen. Dit is een belangrijke stap voor de betalingsverwerkingsgigant na de lancering van Start Path voor cryptocurrency. In een verklaring zei het bedrijf hier het volgende over:

“Het initiatief zal deelnemers toegang geven tot diensten met toegevoegde waarde en creatieve oplossingen, aangezien het nieuwe cohort een cruciaal onderdeel is van MasterCard’s digitale activastrategie.”


Plannen voor een virtuele gemeenschap

Het octrooi- en handelsmerkbureau in de Verenigde Staten (VS) beschrijft de plannen voor een virtuele gemeenschap voor de interactie met digitale activa, verwerking van betaalkaarten in de Metaverse, een online marktplaats voor kopers en verkopers van downloadbare digitale producten, en diverse virtual reality-evenementen.

Een andere applicatie demonstreert plannen om de rode en gele ‘Circles’-branding van het bedrijf te gebruiken om kaarttransacties te verwerken voor de betaling van producten en diensten in de Metaverse en andere virtuele werelden.


MasterCard en NFT’s

De Metaverse is in feite een virtueel domein dat individuen ongeacht hun fysieke locatie in staat stelt met elkaar te communiceren met behulp van virtual- en augmented reality, waarbij wordt gesimuleerd hoe mensen contact maken in de echte wereld.

In februari van dit jaar nam MasterCard nog zo’n 500 mensen in dienst genomen om banken en handelaren advies te geven over het gebruik van cryptocurrency gerelateerde technologieën én NFT’s. Een maand eerder begon het bedrijf al met het accepteren van MasterCard-betalingen voor NFT’s voor de nieuwe NFT-marktplaats van Coinbase.

Deze NFT’s kunnen op hun beurt als een soort toegangspoort dienen tot de Metaverse, en het eigendom van virtuele activa zoals (digitale) kunst en verzamelobjecten certificeren. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf zal gaan zijn binnen de crypto-wereld.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten