MasterCard Crypto
Blockchain

Mastercard en Swoo introduceren crypto-cashback op dagelijkse aankopen

In een opvallende stap naar innovatie binnen het betaalverkeer heeft de wereldwijde kaartuitgever Mastercard de handen ineengeslagen met de Nederlandse mobiele wallet Swoo. Samen bieden ze een uniek programma aan dat consumenten de mogelijkheid geeft om crypto-cashback te verdienen op hun dagelijkse aankopen.

Frisse wind blazen in loyaliteitsprogramma’s

Swoo, bekend om zijn geavanceerde mobiele betaaloplossingen, werkt samen met Mastercard om een frisse wind te blazen in de loyaliteitsprogramma’s van banken, handelaars en betalingsdienstaanbieders. Met de introductie van Swoo Loyalty Tokens biedt het bedrijf een nieuwe manier voor consumenten om beloond te worden. Voor elke contactloze betaling via de app met een gedigitaliseerde Mastercard-kaart, ontvangen gebruikers nu crypto-cashback. Het bijzondere hieraan is dat Swoo zelf geen fysieke kaarten uitgeeft, maar gebruikers in staat stelt hun bestaande bankkaarten te gebruiken voor mobiele betalingen, met het extra voordeel van crypto-beloningen.

Deze samenwerking is een reactie op de toenemende interesse vanuit de financiële sector en de retailmarkt in de integratie van crypto-activa in conventionele betaalsystemen. Met de nieuwe loyaliteitsprogramma’s hopen beide bedrijven de uitdagingen aan te pakken waarmee dergelijke programma’s de afgelopen decennia zijn geconfronteerd, zoals lage klantbehoud- en aflossingspercentages, vertragingen en hoge kosten.

Eerdere cashback-pilot was groot succes

Het initiatief volgt op het succes van een pilotcampagne genaamd ‘Super Tokenback met Mastercard’, waarbij gebruikers gedurende drie weken 5% crypto cashback ontvingen op alle Mastercard-aankopen via Swoo Pay. Met meer dan 17.000 deelnemers en 128.000 transacties, resulteerde de campagne in een significante toename van de uitgaven en introduceerde het nieuwe consumenten aan de voordelen van crypto-ondersteunde beloningen.

Gebruikers kunnen de verdiende Swoo Loyalty Tokens inwisselen voor populaire cryptocurrencies zoals USDT of BTC binnen de Swoo-app, of ze omzetten in fiatgeld via partnerdiensten. Met plannen om meer Web3-functies te ondersteunen, streeft Swoo ernaar de waarde en het nut van de loyaliteitstokens binnen zijn ecosysteem te vergroten.

Dit programma is vooral relevant voor klanten in opkomende markten en Android-gebruikers, die traditioneel minder goed bediend worden door bestaande betaalsystemen. Swoo en Mastercard benadrukken beide hun toewijding om digitale betalingen toegankelijker, veiliger en technologisch geavanceerder te maken, met een bijzondere focus op de integratie van crypto in reguliere markten en het vereenvoudigen van de lancering en schaalbaarheid van marketingcampagnes.

Blockchain nieuws

Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Web3-spellen moeten overstappen op ‘play AND earn’ om meer gebruikers aan te trekken
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?