mastercard HQ
Ripple

Mastercard prijst successen van Ripple in Latijns Amerika

In een recent gepubliceerd rapport heeft het vooraanstaande Amerikaanse betalingsbedrijf Mastercard de successen van Ripple in Zuid-Amerika erkend. Dit rapport, dat publiekelijk is vrijgegeven, onderstreept de aanzienlijke vooruitgang die Ripple heeft geboekt in de regio.

Mastercard belicht de noodzaak voor innovatie in internationale betalingen

Het rapport van Mastercard deelt inzichten over de toekomst van de transactiemarkt in Latijns-Amerika, waarbij het de nadruk legt op de significante rol die internationale betalingen spelen in de economieën van Midden- en Zuid-Amerika. Het rapport onthult dat ongeveer 800 miljoen mensen deel uitmaken van gezinnen die baat hebben bij internationale geldovermakingen, wat wijst op een omvangrijke markt die rijp is voor innovatie.

Mastercard belicht in het rapport hoe internationale betalingstransacties, die de grenzen van landen overstijgen, een cruciale impact hebben op het financiële welzijn van gezinnen en hun families in deze regio’s. De kosten verbonden aan internationale transacties kunnen hoog zijn, vooral in verhouding tot het inkomen van de ontvangers.

Veel families zijn afhankelijk van leden die in het buitenland werken en financiële steun naar huis sturen. Echter, door ongunstige wisselkoersen en hoge transactiekosten kan het versturen van geld kostbaar worden. Dit benadrukt de noodzaak voor verandering en verbetering in het systeem van internationale betalingen, om deze processen toegankelijker en betaalbaarder te maken voor de betrokken gezinnen.

De impact van hoge transactiekosten: Voorbeelden uit Mexico en Honduras

Als voorbeeld van de uitdagingen op de internationale betalingsmarkt wordt de situatie in Mexico onder de loep genomen. Dit Midden-Amerikaanse land is een van de belangrijkste spelers op het gebied van internationale geldtransacties, met een indrukwekkend transactievolume van $56 miljard in 2022.

In sommige landen, zoals Honduras, kunnen de kosten voor internationale transacties zo hoog oplopen dat ze een significant deel van de nationale uitgaven vertegenwoordigen. De totale economie van Honduras besteedt bijvoorbeeld meer dan 30% van het Bruto Nationaal Product (BNP) aan kosten gerelateerd aan transacties en wisselkoersen.

Ripple’s rol in het veranderen van de internationale betaalmarkt

Ripple wordt erkend voor zijn toewijding aan het verbeteren van de internationale betalingsmarkt, gericht op het versnellen van transacties, het vergroten van transparantie en het verlagen van kosten.

Mastercard benadrukt met name de rol van Ripple en soortgelijke Amerikaanse blockchainbedrijven in het ondersteunen van ontwikkelingslanden, zoals Palau, bij de ontwikkeling van Central Bank Digital Currencies (CBDCs).

Deze digitale valuta dragen aanzienlijk bij aan de betaalmarkt door transacties efficiënter en gemakkelijker toegankelijk te maken.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving