Exchange Nieuws

Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame

Het Hollywood-icoon Matt Damon verbaasde in 2021 vriend en vijand door te verschijnen in een reclame voor Crypto.com. Jammer genoeg voor Damon begon de markt kort na het debuut van de reclame aan de bearmarkt die Bitcoin uiteindelijk tot de koers van 15.500 dollar zou brengen. Met name die ongelukkige timing kwam Damon uiteraard op een bak kritiek te staan.

‘Fortune Favors the Brave’

Het thema van de reclames die Damon opname voor Crypto.com was “Fortune Favors the Brave.” Inmiddels weten we dat dit een ongelukkige tekst was, omdat “the brave” helemaal niet zo fortuinlijk waren in 2022. Sterker nog, mensen die na de reclame van Damon investeerden verloren juist een hoop geld.

Damon zelf zegt nu dat hij vooral meedeed aan de reclame om geld op te halen voor een goed doel. Met Water.org zette Damon een initiatief op voor schoon drinkwater. “We hadden een slecht jaar met Water.org en ik deed die reclame in een poging om geld op te halen voor Water.org”, zo laat de acteur weten.

De Hollywood-ster zette zijn water-project op in 2009 met ingenieur en filantroop Gary White. Het doel van Water.org is om de toegang tot schoon water wereldwijd te verbeteren door kleine leningen uit te delen om de financiering van taps en toiletten te regelen.

Zijn volledige salaris

Damon legt uit dat hij zijn hele salaris weleens aan Water.org gaf, omdat het financieel in een slechte positie zat. Het Hollywood-icoon gaat verder door te zeggen dat Crypto.com ook nog eens 1 miljoen dollar doneerde. “Ik ben zeker weten heel dankbaar voor wat ze gedaan hebben voor onze stichting”, aldus Damon.

In de reclame van oktober 2021 werd Damon afgebeeld in een digitaal landschap van historische figuren als de gebroeders Wright en Sir Edmund Hillary. De reclames kwamen op billboards terecht en werden over de hele wereld op televisie uitgezonden.

Na een verschrikkelijk jaar 2022 voor de crypto-industrie begon de kritiek zich ook op Damon te richten. De steracteur werd onder andere aangepakt in de televisieshow South Park, waarin regelmatig actualiteiten worden aangegrepen om grappen te maken.

Exchange nieuws

Rechtszaak van SEC tegen Binance veroorzaakt onzekerheid in de cryptosector
Kraken ondervindt gatewayproblemen: opnames, stortingen zijn vertraagd
BNB meer dan 10 procent onderuit na aanklacht SEC tegen Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen