Mazars Logo
Exchange

Mazars haalt Proof-of-Reserves van Binance van site af

Mazars werd onlangs nog door verschillende cryptocurrency exchanges wereldwijd ingehuurd om hun Proof-of-Reserve (PoR) te verifiëren. Nu halen ze de audits van onder andere Binance van hun website af.

Mazars Veritas is stopgezet

Nu blijkt dat de gehele sectie die gewijd is aan audits van cryptocurrency-exchanges van Mazars, genaamd Mazars Veritas, is stopgezet.

Deze tool is in eerste instantie ontwikkeld om “vertrouwen en transparantie te brengen in de sector van digitale activa”. Dit met behulp van de Silver Sixpence Merkle Tree Generating-tool als aanvulling op rapporten over PoR.

Mazars is naar verluidt niet het enige accountantsbureau dat is gestopt met het samenwerken met crypto-exchanges. De auditor Armanino, die ook samenwerkte met onder andere OKX en Gate.io, zou dezelfde stap gezet hebben.

Big Four wil geen crypto-audits uitvoeren

Mazars voerde eigenlijk ook de audits uit voor Crypto.com en KuCoin. Zij hebben nu echter aangegeven dat ze hun werk tijdelijk zullen onderbreken voor al hun crypto-klanten.

In een poging om toch hun audit voor hun PoR te laten uitvoeren, is Binance naar de Big Four-accountantskantoren gegaan, maar helaas zonder succes. Geen van de Big Four wil momenteel zo’n audit uitvoeren. Binance voegt hier het volgende aan toe:

Wij gaan door met onze plannen om onze gebruikers te leveren Merkle Tree PoR om aan te tonen dat activa van klanten bestaan op on-chain adressen die onder controle staan van Binance.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ) liet via Twitter ‘doorschemeren’ dat blockchains standaard transparante zijn. CZ vond he Hij verklaarde als slot het volgende:

Blockchains zijn openbare, permanente records. Het is het best controleerbare grootboek.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC