Playing in the Metaverse
Blockchain

McDonald’s lanceert ‘My Happy Place’-Metaverse in Singapore

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald’s heeft in Singapore de ‘My Happy Place’-Metaverse geïntroduceerd, waarmee de lokale bevolking de mogelijkheid krijgt om virtuele hamburgers te bouwen en deel te nemen aan andere activiteiten.

Samenwerking tussen McDonalds Singapore en Bandwagon Labs

Deze innovatieve stap is een samenwerking tussen McDonald’s Singapore en Bandwagon Labs, de omgekeerde tak van het entertainmentmediatechnologiebedrijf Bandwagon.

Clarence Chan, oprichter van Bandwagon Labs, lichtte drie belangrijke pijlers van de metaverse voor McDonald’s toe:

“Het is een multiplayer ervaring waarbij spelers samen met anderen in de virtuele wereld kunnen interacteren. De metaverse fungeert als een creatief canvas waarop gebruikers hun creativiteit kunnen uiten. Daarnaast biedt het platform dagelijkse beloningen met verschillende uitdagingen die een beloningsmechanisme activeren.”

McDonald’s maakt gebruik van Web3-technologieën om de beveiliging, functionaliteit en het gebruik van digitale verzamelobjecten te verbeteren. “Door integratie van portemonnee-hostingdiensten zoals MetaMask kunnen gebruikers hun identiteit veilig verifiëren en deelnemen aan activiteiten binnen de metaverse die alleen toegankelijk zijn met bepaalde tokens,” voegde Chan toe.

Project loopt een maand

Het project loopt een maand lang, van 6 juni tot 7 juli, en McDonald’s heeft volledige controle over deze in-app-metaverse. Het succes van deze lancering zal bepalend zijn voor toekomstige implementaties of voortzettingen van de diensten.

Chan, die zelf in de metaverse trouwde, benadrukte het potentieel van de technologie op het gebied van klantenbehoud en fanbetrokkenheid, maar wees ook op huidige beperkingen door hosting van derden. “Daarnaast kan het ontbreken van tastbare beloningen voor gebruikers soms een groot deel van het publiek ontmoedigen.”

Bandwagon Labs heeft deze uitdagingen aangepakt voor McDonald’s. “Gebruikers kunnen niet alleen samen met vrienden spelen, maar ze kunnen ook tastbare beloningen zoals frietjes winnen door deel te nemen aan ons platform,” concludeerde Chan.

Blockchain nieuws

Blockchain-games blijven achter bij verwachtingen ondanks aanzienlijke fondsenwerving
Atari brengt klassieke games naar de blockchain via samenwerking met Base
Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli