metaverse
Blockchain

McKinsey: “Metaverse creëert mogelijk $5 biljoen aan waarde in 2023”

Hoewel de bearmarkt tot nu toe niet goed is geweest voor de crypto-industrie en met name de sub-industrieën het momenteel lastig hebben, is er voor de Metaverse niets aan de hand volgens adviesbureau McKinsey. Volgens het consultancy-bedrijf met een wereldwijde staat van dienst is het een kwestie van tijd voordat de Metaverse waarde begint te genereren. In totaal schat het bedrijf deze markt op zo’n 5 biljoen dollar.

Wat moet er gebeuren?

Om zijn volle potentieel te behalen, moet de Metaverse volgens het rapport van McKinsey op een paar punten verbeteren. De apparaten om in de Metaverse aan de slag te gaan moeten beter, de virtuele werelden moeten met elkaar kunnen samenwerken, er moeten betere platforms komen en tools voor ontwikkelaars. Verder moet de focus volgens de consultants van McKinsey meer op het maximaliseren van de menselijke ervaring. Alles moet gericht zijn op het afleveren van een positieve ervaring voor consumenten en eindgebruikers.

Metaverse impact in 2030

Metaverse impact in 2030 – Bron: McKinsey & Company

Tot op heden zijn initiatieven rondom marketing, leren en virtuele vergaderingen de meest succesvolle toepassingen over meerdere industrieën. De meerderheid van de initiatieven kent echter een lage adoptiegraad. “De Metaverse is te groot om te negeren”, aldus McKinsey in het onderzoeksrapport. Verder schat het bedrijf dat 50 procent van de evenementen weleens kan plaatsvinden in de Metaverse in 2030.

Romantiek in de Metaverse

Ook zou het volgens Dating.com helemaal geen slecht idee zijn om te beginnen met daten in de Metaverse. In een onderzoek door het bedrijf geeft éénderde van de mensen aan wel interesse te hebben in dates in de virtuele wereld. Op zich zou het wel een manier kunnen zijn om mensen op een toegankelijke en meer veilige manier te ontmoeten. Zo kun je elkaar eerst een tijdje leren kennen, voordat je naar een kroegje moet afreizen en meteen je hele avond kwijt bent.

“Met de vooruitgang in de technologie voor dating-apps en de Metaverse, staan meer daters ervoor open om connecties te maken met mensen uit andere steden, landen en zelfs continenten”, aldus het Dating-platform. Dat laatste lijkt me voor relaties op de lange termijn stug, want uiteindelijk wil je natuurlijk wel samenzijn met je partner.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren