Nieuws, Trending

Mede oprichter Apple heeft zijn Bitcoins verkocht op 20 duizend dollar piek


Steve Wozniak, mede oprichter van Apple, zegt dat hij al zijn Bitcoins heeft verkocht toen de prijs de $20.000 dollar grens bereikte.


Wozniak verkoopt Bitcoins op hoogtepunt, dit is waarom:

De mede oprichter van Apple vertelde, tijdens het Nordic Business Forum in Stockholm, dat hij voor het eerst Bitcoins kocht toen 1 BTC ongeveer $700 dollar waard was. Hij zei dat hij hiermee wilde experimenteren. Hij wou weten wat er allemaal mogelijk was met de digitale valuta. Hij vertelde het volgende:

“Mijn doel was om naar een plaats als Stockholm te reizen en naar restaurants en hotels te gaan die alleen bitcoin accepteren en alleen bitcoin gebruiken wanneer ik reis.

Ondanks zijn enthousiasme besloot Wozniak zijn Bitcoins te verkopen toen de munt een waarde van $20.000 dollar bereikte. De mede oprichter van Apple vertelt waarom hij zijn Bitcoins verkocht:

“Toen BTC omhoog schoot, zei ik dat ik niet een van die mensen wil zijn die maar blijft afwachten in de hoop dat de koers verder omhoog schiet. Ik wil niet dat soort zorgen in mijn leven. Daarom verkocht ik al mijn Bitcoins.”


Bitcoin (BTC) is digitaal goud

Wozniak vertelt dat hij eigenlijk nooit op een of andere manier echt bezig was geweest met geld of aandelen. Hij vertelde dat hij nooit de aandelen app van Apple heeft gebruikt en dus ook geen aandelen koopt of verkoopt. Toch vertelt hij dat Bitcoin een grote toekomst tegemoet gaat. Wozniak heeft vertrouwen in de digitale munt en noemt het zelfs digitaal goud.

Of de mede oprichter van Apple ooit nog instapt in digitale valuta’s weet niemand. Wel lijkt het erop dat hij eind 2017 een goede keuze heeft gemaakt door zijn Bitcoins te verkopen.