Mede-oprichter Ethereum ‘Mihai Alisie’ bezorgd over centralisatie van Libra

 
 

Mihai Alisie, mede-oprichter van Ethereum, maakt zich grote zorgen over het Libra-project van Facebook. Zo zou de social-media gigant de toezichthouders te misleiden om een gecentraliseerde cryptocurrency uit te brengen.


Misleidende informatie

Volgens Alisie probeert Facebook momenteel goedkeuring te krijgen van de toezichthouder voor de Libra. Deze cryptocurrency moet nog verschijnen, maar zit momenteel onder vuur. Alisie is van mening dat deze virtuele valuta centraal beheerd zal worden door Facebook of een andere zakelijke partner. Door met misleidende informatie te komen, probeer Facebook het te laten lijken dat de virtuele munt gedecentraliseerd wordt, terwijl dit in feite hoogstwaarschijnlijk niet zo zal gaan zijn.


Zorgen

Één van de zorgen van Alisie, is de transactiecensuur die worden beïnvloed door een aantal machtige bedrijven. Het zit namelijk zo; machtige bedrijven die netwerkknooppunten van de Libra beheren, zoals Mastercard en PayPal, zouden transacties van gebruikers kunnen blokkeren of omkeren. Het gevolg? De cryptocurrency wordt alsnog gecentraliseerd. Moeten dit soort bedrijven wel in zo’n dergelijke positie zitten?


Implicaties op veel gebieden

Dat bedrijven als Mastercard en PayPal zo’n positie krijgen geeft veel implicaties op veel gebieden. Van economisch tot politiek en van technologisch tot bewaking van gegevensprivacy. Facebook kan door middel van de Libra deze gebieden actief manipuleren.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken