Reddit
Ethereum

Mede-oprichter Reddit kocht tijdens pre-sale 50 duizend Ether voor $15.000

De mede-oprichter van het populaire internetforum Reddit, Alexis Ohanian, kocht volgens de geruchten 50.000 Ether in de pre-sale voor 15.000 dollar in 2014. Daarmee betaalde hij slechts 0,30 dollar per Ethereum. Ohanian verliet Reddit uiteindelijk in 2020 en vertelde Forbes in een interview van 21 februari dat hij het idee van een decentrale store of value interessant vond.

Interesse vanwege afkomst

Die interesse in een decentrale store of value is volgens Ohanian gebaseerd op zijn Armeense afkomst. “Elke groep mensen die in hun bewustzijn, of in hun collectieve geschiedenis, enig idee heeft van vervolging, vooral door een staat, maakt het idee van een store of value die niet door een staat wordt gecontroleerd aantrekkelijk. En dus was het in zekere zin in mij ingebakken, en maakte het mij op een bepaalde manier ontvankelijk voor het idee van een gedecentraliseerde munt”, aldus Ohanian.

Op het moment van schrijven is zijn investering een gigantische 82,5 miljoen dollar waard. Daarmee is zijn oorspronkelijke inleg met 549.589 procent gestegen. Uit het interview wordt niet duidelijk op welk moment Ohanian zijn Ethers verkocht en hoeveel hij er nog heeft uit die periode. Het enige wat hij zegt is dat hij “met de kennis van vandaag” veel meer had moeten kopen.

Wat deed hij met dit geld?

Uiteindelijk gebruikte Ohanian de winsten van zijn vroege investeringen in Ethereum en Coinbase om venture capital firma 776 op te richten in 2020. Dit bedrijf investeerde reeds in 29 crypto-gerelateerde startups en haalde in februari 2022 nog 500 miljoen dollar op voor vergelijkbare investeringen.

In lijn met de visie van Ohanian dat de bearmarkt voor investeerders een kans is om assets met korting te kopen, zag zijn firma dit als het perfecte moment om lange termijn investeringen te doen. Op het moment van schrijven heeft de firma voor 750 miljoen dollar aan assets in beheer.

Hoewel ook Ohanian erkent dat crypto behoorlijk volatiel is, geeft hij aan dat er genoeg mensen in de industrie zitten die gigantische inflatie meemaakten. Voor hen is die volatiliteit een stuk makkelijker te slikken, omdat zij in feite gewend zijn aan die koersschommelingen.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken