Nieuws, Ripple, Trending

Mede-oprichter Ripple doneert $25 miljoen XRP aan Amerikaanse universiteit

De mede-oprichter van Ripple (XRP) en tevens de huidige uitvoerend voorzitter heeft samen met zijn vrouw en de stichting Rippleworks een bedrag van $25 miljoen gedoneerd aan de universiteit van San Fransisco.


Grootste geschenk ooit

De schenking is volgens de universiteit het grootste geschenk in een digitaal bezit ooit. Nog nooit hebben zij zo’n groot digitaal geschenk mogen ontvangen.

Het geschenk is bedoeld om studenten te ondersteunen om changemakers te worden van zowel lokale als mondiale economische ecosystemen.


Verbeteren studies

Hiernaast wordt de donatie gebruikt om nieuwe te helpen om de focus van het college op ondernemerschap, commerciële incubatie, financiële technologieën en digitale valuta te verbeteren.


Veranderen naam

Om de schenking eer te bieden, wil de universiteit uit San Fransisco de naam van het College of Business (CoB) veranderen in het Lam Family College of Business. Dit moet echter nog worden goedgekeurd door het raad van bestuur.


$150 miljoen

De universiteit is momenteel bezig om geld in te zamelen via een financieringscampagne. Door deze grote donatie heeft de Amerikaanse universiteit nu $136 miljoen weten op te halen. In totaal wil de universiteit een bedrag van maar liefst $150 miljoen ophalen om hun doelstellingen voor de komende jaren te kunnen bekostigen. Volgens de universiteit is het bedrag veel sneller binnen gehaald dan verwacht.