Bitcoin Nieuws

Mede oprichter van PayPal: ‘Dit is waarom de Bitcoin prijs stijgt’

Peter Thiel, de mede-oprichter van Paypal, vertelt dat hij weet wat de Bitcoin prijs in oktober heeft laten stijgen.


‘Inflatie is een steeds groter wordend probleem’

Tijdens een conferentie genaamd ‘de National Conservatism Conference’ beweerde de miljardair dat de stijging van de Bitcoin prijs veroorzaakt wordt door de oplaaiende wereldwijde inflatie. De koersstijging van crypto’s laat volgens hem zien dat mensen bang worden voor inflatie.

De inflatie begint enge vormen aan te nemen en de miljardair vertelt dat hij vindt dat de Federal Reserve en andere centrale banken het niet serieus genoeg nemen. Het is volgens Tiel dan ook niet zo gek dat mensen hun heil zoeken in Bitcoin en andere crypto’s:

“Ik weet niet of je al je geld in een Bitcoin van $60.000 moet stoppen, maar wat de enorme prijsstijging ons duidelijk vertelt, is dat we in een crisismoment zitten.”

Thiel is van mening dat de centrale banken meer passende maatregelen hadden kunnen nemen om de consumenten te beschermen in plaats van de inflatie problemen te bagatelliseren. Hoewel de inflatie zeker te verwachten was, heeft het Coronavirus verschillende regeringen ertoe aangezet meer geld bij te drukken voor stimuleringspakketten. Dit heeft het probleem alleen maar erger gemaakt.


Oktober was een geweldige maand voor Bitcoin

Oktober 2021 was een geweldige maand voor Bitcoin investeerders. De prijs steeg de afgelopen maand namelijk tot een nieuwe All Time High van $67.000 en sloot de maand af met 40% winst. Hiermee werd afgelopen maand de beste maand sinds december 2020.

Bitcoin 1D grafiek – Bron: Tradingview

De vraag is nu of Bitcoin de goede prijsprestaties in november door kan trekken. De meningen hierover zijn verdeeld. Sommigen verwachten een koersdip tot richting de $50.000. Anderen vertellen juist dat de BTC koers deze maand misschien wel het psychologische niveau van $100.000 kan gaan testen.

November is in ieder geval positief van start te gaan. De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $62.100, wat betekent dat de prijs in de afgelopen 24 uur met 1,4% is gestegen.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten