Bitcoin

Mede-oprichter van Ripple komt met manier om energieverbruik van Bitcoin op te lossen

Een van de grootste problemen van het Bitcoin netwerk is de hoeveelheid energie die het verbruikt. Echter, volgens de mede oprichter van Ripple, genaamd Chris Larsen, is er misschien wel een oplossing.


Hoe zou het Bitcoin netwerk minder energie kunnen gaan gebruiken?

Chris Larsen, de mede-oprichter van Ripple, heeft namelijk een ingenieuze methode voorgesteld om het energieverbruik van het Bitcoin netwerk aanzienlijk te verminderen. Hij merkt op dat de enige manier voor de overgang naar een lage-energieconsensus kan worden bereikt door een wijziging in de code van het netwerk. Niet iedereen is daar blij mee. Men is het er namelijk over eens dat een dergelijke wijziging de aard van het Bitcoin-netwerk aanzienlijk zou verstoren.

“Het minst verstorende voorstel zou eenvoudigweg een momentopname maken van de huidige hash-rate van bestaande miners en vervolgens miners belonen op een pro-rata hash power-basis tot 2140”, zei Larsen in zijn Medium-post. “Bestaande miners zouden gewoon de rechten hebben op toekomstige bitcoin-beloningen zonder dat ze extra investeringen in miningplatforms hoeven te doen.”

Volgens Larsen is zijn voorstel eerlijk omdat het miners beloont voor hun inspanningen om het Bitcoin-netwerk door de jaren heen te beveiligen met minder bedrijfskosten. Voor een betere beveiliging van het netwerk schrijft Larsen dat het voorstel kan worden aangepast om een staking-mechanisme toe te voegen.

Hoewel miners de overgang van Proof-of-Work misschien niet zullen steunen, suggereert de oplossing van de mede oprichter van Ripple wel dat ze nog steeds hun beloningen kunnen krijgen zonder een fortuin uit te geven aan energiekosten.


De tegen argumenten

Sinds de mede oprichter van Ripple zijn idee openbaar maakte, is er een golf van kritiek geweest op het voorstel. Zo vertelden Bitcoin fans dat dat Proof-of-Work Bitcoin uniek en veilig maakt. Een Proof of Stake consensus is volgens de Bitcoin maximalisten absoluut niet even veilig.

Het is natuurlijk hoogst onwaarschijnlijk dat het voorstel van Larsen zal worden geïmplementeerd, maar het is nooit verkeerd om na te denken over energie besparende maatregelen.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?