Hack Nieuws

Mede oprichter Ledger Reageert op Firmware Update Controverse

De medeoprichter van Ledger heeft gereageerd op de recente controverse rondom de OTA-firmware-update, genaamd Ledger Recover. In het licht van felle kritiek vanuit de crypto-gemeenschap en bezorgdheid over het delen van seed phrases, heeft het bedrijf verzekerd dat er geen achterdeur in hun product is en dat de integriteit van de beveiliging van de hardware wallet intact blijft.

Éric Larchevêque weerspreekt bezorgdheid over Ledger Recover-Update

De Ledger Recover-update heeft binnen de cryptogemeenschap tot een verdeling geleid. De update biedt gebruikers de mogelijkheid om hun seed phrases bij derde partijen te back-uppen, maar dit is een optie, geen verplichting. Desondanks heeft de aankondiging van deze OTA-firmware-update veel gebruikers van Ledger, die het zien als een betrouwbare oplossing voor de opslag van hun cryptocurrencies, ongerust gemaakt.

Éric Larchevêque, medeoprichter en voormalig CEO van Ledger, erkent dat de aankondiging niet soepel is verlopen op het gebied van PR, maar hij stelt dat er geen sprake is van een technische fout. Larchevêque benadrukt dat Ledger altijd is ontworpen als een gedeeltelijk vertrouwd systeem en dat het vertrouwen in Ledger cruciaal is bij het gebruik van hun producten.

In een uitgebreid bericht op Reddit gaat Larchevêque dieper in op de zorgen van de gebruikers. Hij verzekert dat de Ledger Recover-update geen veranderingen aanbrengt in het bestaande beveiligingsmodel van de Ledger-hardwarewallet. Volgens hem is de enige verandering de perceptie van gebruikers over vertrouwen. Hij bevestigt uitdrukkelijk dat er geen achterdeur is en dat de Ledger Recover-service geen deel uitmaakt van een complot. Gebruikers hebben de volledige vrijheid om al dan niet gebruik te maken van deze nieuwe dienst.

Nano S Blijft Buiten Ledger Recover Update; GridPlus Zet Controverse om in Transparantie-initiatief

Ledger’s meest betaalbare hardware wallet, de Nano S, zal niet in staat zijn om de recente firmware-update te ondersteunen. Dit is te wijten aan het feit dat de gebruikte chipset niet voldoende geheugencapaciteit heeft om de nieuwe firmware te herbergen, waardoor Nano S-gebruikers uitgesloten zijn van de Ledger Recover-service.

In de nasleep van de commotie rond Ledger’s firmware-update, heeft concurrent GridPlus, een aanbieder van hardware wallets, besloten zijn eigen firmware open te stellen voor zijn gebruikers. In een slimme marketingstrategie, die de Ledger-controverse als aanleiding neemt, kondigde GridPlus aan dat ze in het derde kwartaal van 2023 hun apparaatfirmware open-source zullen maken. Deze stap is bedoeld om hun gebruikers meer transparantie en inzicht te bieden.

Hack nieuws

Volgens Atomic Wallet zijn ‘slechts’ 1% van gebruikers getroffen door hack: investeerders zeggen wat anders
Twitteraccount van OpenAI CTO gehackt om scamcoin te promoten
Terra-oprichter Do Kwon terug in de gevangenis in Montenegro
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen