Blockchain

Medisch toerisme in Zuid-Korea krijgt mogelijk boost door blockchain-technologie

Een privé-consortium in Busan, Zuid-Korea, heeft aangekondigd een door blockchain aangedreven medisch toerisme platform te gaan bouwen. Een deadline is nog niet bekend gemaakt.


Versterken medisch toerisme

Diverse grote ziekenhuizen en betalingsmakelaar Knet Co. Ltd. zijn onder andere lid van het consortium. Het initiatief wordt naar verluidt door de Busan Bank geleid. Het platform wordt neergezet in de tweede grootste stad van het land wanneer gekeken wordt naar hoeveelheid inwoners en heeft als doel om de sector medisch toerisme te versterken.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Samenwerking lokale bedrijven

Om dit allemaal mogelijk te maken wil de bank graag samen gaan werken met lokale bedrijven om hun krachten te bundelen met de banksector. Zo is de Busan Bank ook van plan om een app voor smartphones te lanceren met de naam ‘Regional Mobile Medical Tourism Platform’ om alles nog eenvoudiger te maken.

Alle op medisch tourisme gebaseerde transacties zullen door middel van het nieuwe platform via de blockchain worden bijgehouden. Naar verluidt is de bank van plan dit de doen om diensten voor het wisselen van valuta en het openen van rekeningen aan te kunnen bieden.

Patiënten binnen Busan zullen tevens automatisch worden verbonden met medische instellingen binnen deze regio.


Boost medisch toerisme

Dit allemaal zou een boost moeten geven aan het medisch toerisme in het land, dat enorm belangrijk is zeker in deze tijden. Op deze manier wil de Busan Bank Busan het beste gespecialiseerde district maken voor medisch toerisme in (Zuid-)Korea.

Deze industrie wordt dan ook steeds populairder over het hele Aziatische continent. Zo maakte de grote Zuid-Koreaanse verzekeringsmaatschappij KB Insurance onlangs haar plannen bekend voor een op de blockchain gebaseerd berichten bezorgingssysteem op smartphones voor haar klanten. Ook staan een groot deel van de Zuid-Koreaanse handelaren open voor het accepteren van de digitale Yuan als betaalmethode, mocht deze in de nabije toekomst worden gelanceerd.

Het is helaas nog onbekend op welke termijn de Busan Bank van plan is het nieuwe platform te gaan lanceren.