Binance, crypto beurs
Exchange

Meer Binance-managers stappen op terwijl de problemen van de cryptobeurs verergeren

In de recente reeks opmerkelijke vertrekken bij Binance heeft Stéphanie Cabossioras, de Managing Director van Binance’s Franse afdeling, haar ontslag ingediend. Deze stap komt na een turbulent jaar voor een van ‘s werelds vooraanstaande cryptocurrency-beurzen, die momenteel geconfronteerd wordt met aanzienlijke regelgevende uitdagingen op wereldwijde schaal.

Wat is er allemaal aan de hand bij het grote Binance? Moeten we ons zorgen maken?

Stéphanie Cabossioras treedt af

Het avontuur van Stéphanie Cabossioras bij Binance begon vorig jaar, toen ze toetrad als hoofd juridische zaken. Later klom ze op tot General Manager van de Franse divisie, wat samenviel met de strategische keuze van Binance om een Europese hub in Parijs te vestigen.

David Prinçay, de President van Binance Frankrijk, heeft via sociale media zijn waardering uitgesproken voor de bijdragen van Cabossioras.

“We willen Stéphanie bedanken voor haar waardevolle inzet voor Binance Frankrijk en wensen haar het allerbeste in haar toekomstige uitdagingen,” aldus Prinçay.

Cabossioras is het vijfde prominente vertrek bij Binance. Dit wereldwijde overzicht omvat onder andere het hoofd van Product, Chief Strategy Officer, General Counsel en de leider van de Asia-Pacific divisie. Dit vertrek voltrekt zich te midden van een reeks juridische geschillen waarmee Binance wordt geconfronteerd.

De Franse autoriteiten zijn bijvoorbeeld een onderzoek gestart naar vermeende illegale activiteiten in verband met digitale activa en beschuldigingen van witwassen.

Binance heeft de laatste tijd ook te maken gehad met toenemende regelgevingsdruk in verschillende Europese landen. Dit heeft geleid tot de tijdelijke stopzetting van bepaalde diensten en de intrekking van regelgevingsaanvragen in landen zoals Nederland, België en Duitsland, om er maar een paar te noemen.

Recente ontwikkelingen hebben onthuld dat Binance de registratie van nieuwe gebruikers in het Verenigd Koninkrijk heeft beperkt om te voldoen aan nieuwe voorschriften van de Financial Conduct Authority (FCA). Deze voorschriften zijn gericht op het waarborgen van wettelijke naleving in marketingactiviteiten tussen niet-geregistreerde cryptoplatforms en door de FCA goedgekeurde entiteiten.

Deze nieuwe richtlijnen kregen aandacht toen Binance’s samenwerking met rebuildingsociety.com werd onderzocht door de FCA. De FCA stelde dat de samenwerking geen toestemming had om crypto-advertenties te ondersteunen. Als reactie hierop heeft Binance aangegeven binnenkort samen te werken met een FCA-goedgekeurde entiteit.

Problemen in Europa en de VS

De problemen waarmee Binance wordt geconfronteerd, reiken verder dan Europa. In de Verenigde Staten worden zowel de cryptobeurs als de CEO, Changpeng Zhao, geconfronteerd met aantijgingen van verkeerd gebruik van klantentegoeden en vermeende misleiding door toezichthoudende instanties.

De situatie wordt nog gecompliceerder doordat Binance.US onlangs gestopt is met het mogelijk maken van opnames in Amerikaanse dollars. Klanten dienen nu dollars om te zetten in stablecoins of andere cryptocurrency’s voordat ze hun geld kunnen opnemen. Deze beleidswijziging gaat gepaard met de onthulling dat deposito’s bij Binance.US niet gedekt zijn door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Wekelijks handelsvolume Binance.US.
Wekelijks handelsvolume Binance.US. Bron: Kaiko

Als gevolg van deze toenemende uitdagingen heeft het marktaandeel van Binance.US aanzienlijk ingeboet. Na beschuldigingen van de US Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is het aandeel van de beurs zelfs gedaald tot onder de 1%.

Exchange nieuws

Robinhood lanceert cryptodiensten in de Europese Unie
Binance schort euro stablecoin op na een prijsstijging van 200%
Revolutie in de maak? Gratis Crypto Versturen via Sociale Media zoals WhatsApp
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers