Meer dan 100 verdachte gearresteerd in zaak PlusToken-scam in China

In China zijn 109 mensen gearresteerd die nu verdacht worden van een betrokkenheid bij de PlusToken-scam. Gedurende deze scam werd grootschalig fraude gepleegd met cryptocurrencies.


Voornamelijk Chinese en Zuid-Koreaanse slachtoffers

PlusToken, dat eigenlijk in Zuid-Korea gevestigd zit, werd op de markt gepromoot als investering met enorm hoog rendement. Een maandelijks rendement van tussen de 9% en 18% werd bij veel potentiële investeerders als argument gebruikt. Hierdoor zijn er helaas veel slachtoffers van de scam gevallen.

Voornamelijk investeerders uit China en Zuid-Korea zijn voor de scam gevallen, omdat voornamelijk deze investeerders target waren van de oplichters. De slachtoffers stortte vervolgens Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en/of EOS (EOS) op het platform. Vervolgens werden zij op het platform overgehaald om nog meer mensen naar het platform te brengen. Voor ieder extra aangebrachte lid, kon de investeerder een extra commissie vangen. Hierdoor groeide het ponzi-schema naar enorme proporties.


$3 tot $6 miljard opgelicht

Verwacht wordt dat de oplichters met het PlusToken-schandaal circa $3 miljard zou hebben gestolen van hun investeerders. Naar verluidt zijn er bijna 4 miljoen investeerders nu het slachtoffer geworden van de enorme oplichting. Verschillende partijen zijn het echter oneens over de $3 miljard, en beweren dat dit zelfs tot $6 miljard zou kunnen oplopen. In het lopende onderzoek wordt dit echter nog onderzocht.

Er wordt nu via internationale wegen gezocht naar de oprichters van de grootschalige fraude-partij. In 2019 werden al 6 mensen gearresteerd die mogelijk betrokken waren bij het schandaal. Hiernaast zitten 27 personen in hechtenis, in afwachting van een oordeel. Nu zijn hier nog eens 109 mensen gearresteerd voor een mogelijke betrokkenheid aan het schandaal.

27 van deze 109 gearresteerden worden beschouwd als grote verdachten. De overige 82 worden verdacht van het spelen van een belangrijke rol binnen de PlusToken-organisatie. PlusToken wordt beschreven als een netwerkpiramidespel.

Sinds het begin van het onderzoek, zijn naar verluidt circa 3.000 hiërarchische relaties getraceerd in het netwerk van PlusToken. Het is op dit moment nog niet bekend wat de uitslag is en welke verdachten daadwerkelijk hebben deelgenomen aan het PlusToken-schandaal.


 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal