Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Meer dan 13 miljoen Ethereum gestaked in Ethereum 2.0

Er zit inmiddels meer dan 13 miljoen Ethereum in de smart contracts van het nieuwe 2.0 platform. Daarmee zit 10,9 procent van alle Ethereum in de nieuwe Proof-of-Stake blockchain van Ethereum.

Interessant is dat staking-provider Lido verantwoordelijk is voor een stake van 4,137 miljoen Ethereum, waarmee zij 31,8 procent van de totale stake controleren. Ter vergelijking, Coinbase, Kraken en Binance zijn samen goed voor 3,505 miljoen Ethereum en daarmee 27 procent van het totaal.

Wat betekent dit voor Ethereum?

In de eerste plaats betekent dit dat de staking pool van Lido een grote invloed heeft op het toekomstige Ethereum. Blijft het aandeel van Lido op 31,8 procent van de totale stake, dan produceren zij straks bijna 1/3e van alle blokken op het nieuwe Ethereum. Ook de grote beurzen Coinbase, Kraken en Binance hebben samen veel invloed met een stake-percentage van 27 procent.

Dat geeft te denken over de decentralisatie van Ethereum. Als Lido en de grote beurzen straks samen bijna 60 procent van de stake in handen hebben, dan ligt de controle op dit punt niet meer bij de gebruikers. Het is dan ook te hopen dat er straks met de officiële overgang naar Proof-of-Stake meer individuen opstaan om zelf te staken en nieuwe blokken gaan produceren en verifiëren.

Komt er na de Merge voor 14 miljard euro aan Ethereum vrij?

Als Ethereum later dit jaar overgaat op Proof-of-Stake, komt er tegen de huidige koersen in theorie voor 14 miljard euro aan Ethereum vrij. Belangrijk detail is echter dat stakers niet meteen na de Merge de beschikking over hun Ethereum krijgen. Dat staat namelijk voor een volgende update op de planning die grofweg 6 tot 12 maanden na de Merge zal plaatsvinden.

Vervolgens is er sprake van een soort “vesting” die we ook zien bij aandelen. Dit betekent dat validators hun stake in tranches kunnen opnemen. Als iedereen besluit hun Ethereum uit de stake te halen, dan duurt het ongeveer 424 dagen voordat alles uit het systeem is. Daarbij gaan we ervan uit dat er in de tussentijd geen nieuwe stakers bijkomen, wat een onwaarschijnlijk scenario is.

Een grote dump komt er dus sowieso niet op het moment dat Ethereum overgaat op Proof-of-Stake. Grote vraag is wel in hoeverre mensen hun Ethereum blijven staken op het nieuwe platform na de Merge. Veel zal daarbij afhangen van de activiteit op Ethereum de komende maanden tot jaren. Dat is dus een vraag voor de toekomst.

Ethereum nieuws

Binance sluit ondersteuning voor Ethereum PoW-Fork niet uit Binance sluit ondersteuning voor Ethereum PoW-Fork niet uit
Ethereum koers stijgt met 14 procent na succesvolle generale repetitie voor de Merge Ethereum koers stijgt met 14 procent na succesvolle generale repetitie voor de Merge
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten