Hacker / Hackerman
Hack

Meer dan $195 miljoen gestolen na hack Euler Finance

Op 13 maart werd het noncustodial lending protocol Euler Finance, dat gebaseerd is op Ethereum, getroffen door een flitsleningaanval. De aanvaller wist miljoenen dollars aan USD Coin, Ether (StETH) en verpakte Bitcoin (WBTC) te stelen.

Grootste crypto-hack van 2023

Volgens gegevens die beschikbaar zijn op de blockchain, heeft de aanvaller meerdere transacties uitgevoerd en hiermee bijna $196 miljoen gestolen, volgens de laatste update. De voortdurende aanval is op dit moment de grootste crypto gerelateerde hack van 2023.

Het crypto-analysebedrijf Meta Seluth beweert dat de aanval gerelateerd is aan een deflatieaanval die een maand geleden heeft plaatsgevonden. De aanvaller heeft een multichain-brug gebruikt om het geld van de Binance Smart Chain (BSC) naar Ethereum over te zetten en is vandaag begonnen met de aanval.

ZachXBT, een andere bekende blockchain-analist, bevestigde deze bevindingen en merkte op dat de overdracht van fondsen en de aard van de aanval sterk lijken op een eerdere hack van een BSC-protocol door black hat hackers. Na die hack werden de fondsen gestort op de cryptomixer Tornado Cash.

De exploit is bevestigd

Euler Finance heeft de exploit via Twitter bevestigd en verklaarde dat ze momenteel samenwerken met beveiligingsdeskundigen en wetshandhavers om het probleem aan te pakken.

Eerder vorig jaar heeft Euler Finance in een financieringsronde $32 miljoen opgehaald, waarbij FTX, Coinbase, Jump, Jane Street en Uniswap betrokken waren.

Euler Finance is als slot bekend geworden door het aanbieden van liquide staking-derivaten (LSD’s), waarmee stakers het potentiële rendement kunnen verhogen door liquiditeit vrij te maken voor ingezette cryptocurrency, zoals Ethereum. Deze service is zeer populair geworden bij gebruikers. LSD’s zijn een relatief nieuw type token.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken