Hacker / Hackerman
Hack

Meer dan $195 miljoen gestolen na hack Euler Finance

Op 13 maart werd het noncustodial lending protocol Euler Finance, dat gebaseerd is op Ethereum, getroffen door een flitsleningaanval. De aanvaller wist miljoenen dollars aan USD Coin, Ether (StETH) en verpakte Bitcoin (WBTC) te stelen.

Grootste crypto-hack van 2023

Volgens gegevens die beschikbaar zijn op de blockchain, heeft de aanvaller meerdere transacties uitgevoerd en hiermee bijna $196 miljoen gestolen, volgens de laatste update. De voortdurende aanval is op dit moment de grootste crypto gerelateerde hack van 2023.

Het crypto-analysebedrijf Meta Seluth beweert dat de aanval gerelateerd is aan een deflatieaanval die een maand geleden heeft plaatsgevonden. De aanvaller heeft een multichain-brug gebruikt om het geld van de Binance Smart Chain (BSC) naar Ethereum over te zetten en is vandaag begonnen met de aanval.

ZachXBT, een andere bekende blockchain-analist, bevestigde deze bevindingen en merkte op dat de overdracht van fondsen en de aard van de aanval sterk lijken op een eerdere hack van een BSC-protocol door black hat hackers. Na die hack werden de fondsen gestort op de cryptomixer Tornado Cash.

De exploit is bevestigd

Euler Finance heeft de exploit via Twitter bevestigd en verklaarde dat ze momenteel samenwerken met beveiligingsdeskundigen en wetshandhavers om het probleem aan te pakken.

Eerder vorig jaar heeft Euler Finance in een financieringsronde $32 miljoen opgehaald, waarbij FTX, Coinbase, Jump, Jane Street en Uniswap betrokken waren.

Euler Finance is als slot bekend geworden door het aanbieden van liquide staking-derivaten (LSD’s), waarmee stakers het potentiële rendement kunnen verhogen door liquiditeit vrij te maken voor ingezette cryptocurrency, zoals Ethereum. Deze service is zeer populair geworden bij gebruikers. LSD’s zijn een relatief nieuw type token.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten