Meer dan 60% van de Bitcoins in omloop sinds 2018 niet van wallet verandert

64% van de totale Bitcoin (BTC) die nu in omloop is, is al sinds meer dan een jaar niet van wallet verhuisd.


Ruim 11 miljoen Bitcoins

Momenteel zijn er ongeveer 18,08 miljoen Bitcoins in omloop, waarvan 11,58 miljoen Bitcoins (wat neerkomt op 64%) sinds 2018 in dezelfde wallet zijn gebleven. Het aantal HODLER’s van BTC lijkt hierdoor toe te nemen.

Wat opvalt is dat sinds deze tijd, de prijs van één Bitcoin van $3.100 naar ruim $13.800 is gegaan. Vervolgens is de markt weer naar beneden bijgesteld. Gedurende deze periode heeft 64% van de Bitcoin-houders geen verkopen gemaakt.

De hoeveelheid van zogenoemde slapende BTC is in de afgelopen jaren vrij sterk toegenomen. Deze trend is ondanks de verandering van bullmarkt naar bearmarkt voortgezet. Hierdoor lijkt het erop dat de wens van beleggers om te sparen, in plaats van te besteden ongeacht de winstgevendheid, een grote rol speelt. Het lijkt er voorzichtig op dat deze BTC-HODLERS verwachten dat de waarde van de BTC in de toekomst nog hoger zal worden, wat uiteraard goed nieuws is.


Low Time Prefer

Hiermee tonen de houders van Bitcoin een Low Time Prefer (lage tijdsvoorkeur) aan. Zij denken voornamelijk aan de verdere toekomst (langere termijn), in de verwachting dat in de toekomst de waarde van een BTC nog verder toe zal nemen, terwijl zij nu relatief goedkoop kunnen sparen.


Bitcoin Video Update

Op 30 november 2019 heeft Newsbit een video update gepubliceerd over de Bitcoin. In deze video analyseert cryptocurrency analist Thijs de BTC-markt. Benieuwd naar hoe de BTC-markt er tegenover staat? Check dan even dit artikel!