Blockchain,, Trending

Meer dan de helft van top-50 universiteiten geeft crypto-lessen

De interesse op academisch gebied rondom cryptocurrency en blockchain nemen wereldwijd toe. Cryptocurrency exchange Coinbase heeft hier onderzoek naar gedaan, en nu blijkt dat van de top 50 universiteiten meer dan de helft ook lessen geeft in dit gebied.


Onderzoek naar top 50 universiteiten

Om het onderzoek uit te voeren keek de cryptocurrency-exchange naar de top 50 universiteiten wereldwijd. Uit deze top 50 geeft meer dan de helft (56%) ook daadwerkelijk cryptocurrency en/of blockchain gerelateerde lessen.

Ook studenten werden hier ondervraagt; ten aanzien van vorig jaar was er dit jaar een stijging van 6% in de betreffende crypto- en/of blockchain lessen. Afgelopen jaar bedroeg dit nog 28%. Bovendien namen studenten, in vergelijking met het afgelopen jaar, twee keer zoveel deel aan crypto- of blockchain lessen. Waar dit afgelopen jaar nog op ongeveer 9% lag, ligt dit nu op 18%.


Studentenclubs

Een gedeelte van dit academische succes is vanwege studentenclubs. Zij vormen samen een belangrijke motor voor de aanstroom van studenten in deze lessen. Volgens Coinbase hebben 41 van de top 50 universiteiten groepen die worden geleidt door studenten en betrekking hebben op cryptocurrency of de blockchain. Verwacht wordt dat deze interesse de komende jaren steeds verder toe zal nemen.