Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Meerderheid grote Ethereum stakers op verlies, gaan zij morgen verkopen?

De totale ongerealiseerde verliezen op de zogenaamde Beacon Chain van Ethereum zijn opgelopen tot 4,7 miljard dollar. Dit getal is echter al met 70 procent gedaald sinds de piek van 16 miljard dollar die werd bereikt na de ineenstorting van Terra Luna in mei 2022. Dat zorgde uiteindelijk voor een keiharde daling van de koersen naar 1.000 dollar in juli 2022.

Groen is terug

Inmiddels is het positieve momentum weer terug voor Ethereum en gaat de asset in rap tempo terug naar de koers van 2.000 dollar. Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, weet te melden dat de grootste stakers van Ethereum op dit moment de meeste financiële pijn ondervinden.

Zij houden volgens Glassnode ongeveer 70 procent van de ongerealiseerde verliezen vast. Maar het gaat om ongerealiseerde verliezen, wat betekent dat de dalingen ze nog niet hebben bewogen om Ethereum te verkopen.

eth beacon chain
Stortingen op de Beacon Chain. Bron: Glassnode

Wat Glassnode ook opvalt (zie bovenstaande grafiek) is dat het aantal stortingen op de Beacon Chain toeneemt tijdens grote momenten voor Ethereum. Denk bijvoorbeeld aan de lancering van de Beacon Chain, The Merge en de aankomende Shanghai-upgrade.

Goed begonnen

De week is in ieder geval goed begonnen voor Ethereum. Met de stijging van vandaag staat Ethereum op een plus van 3,30 procent voor de afgelopen 24 uur en tikt het een koers van 1.921 dollar aan. Daarmee staat het project op een market cap van 231 miljard dollar.

Bitcoin is nog altijd de absolute heerser op de markt met een market cap van 581 miljard dollar. Daar past de market cap van Ethereum ruim 2,5x in. Wat dat betreft heeft het project van Vitalik Buterin nog veel te groeien als het die eerste plaats wil overnemen.

Voor de afgelopen 24 uur staat Bitcoin ook op een stijging van 6,21 procent, wat in Ethereum termen dus een stijging van ongeveer 15 procent was geweest. Wat dat betreft lijkt Bitcoin nu echt even weg te racen bij de rest van de markt.

Ethereum nieuws

Lancering van Ethereum ETFs kan Bitcoin koers onder druk zetten
Grayscale’s Ethereum ETF heeft al meer dan $1 miljard verloren
Ethereum ziet onverwachts forse daling na ETF lancering
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli