Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

De meeste beleggers die Bitcoin kochten op ATH, hebben inmiddels verkocht

De Bitcoin prijs steeg in november bijna tot 69.000 dollar. Uit nieuwe gegevens blijkt dat de meeste beleggers die op het hoogtepunt van de markt kochten, inmiddels hun BTC bezittingen verkocht hebben.


De ‘weak hands’ hebben massaal hun Bitcoin verkocht

Het is bijna vier maanden geleden dat Bitcoin een prijs van $69.000 aantikte. Dit is zijn hoogste punt aller tijden. Volgens een rapport van Glassnnode lijkt het er nu op dat heel veel investeerders die BTC kochten op dit hoogtepunt hun munten met flinke verliezen hebben verkocht.

Volgens gegevens provider Glassnode, is meer dan de helft van de munten die ooit gekocht werden voor $60.000 of meer, sindsdien weer verkocht voor ongeveer $35.000 tot $38.000. Ook toonden andere gegevens van het bedrijf aan dat lange termijn investeerders opmerkelijk ‘sterke handen’ hebben en ze massaal hun tokens vast blijven houden. Zelfs in het zicht van een geopolitiek conflict.

Het Glassnode rapport zoomde in op Bitcoin’s UTXO Realized Price Distribution (URPD) op belangrijke data vorig jaar en vergeleek ze met vandaag. URPD volgt in wezen de prijzen waartegen de Bitcoins voor het laatst bewogen zijn. Deze gegevens kunnen nuttig zijn om vast te stellen hoeveel kopers hebben geprofiteerd – of onder water zijn komen te staan.

Op 10 mei bijvoorbeeld was Bitcoin URPD sterk geconcentreerd in het bereik van $54.000 tot $60.000, gevolgd door een enorme prijsdaling. Glassnode beschreef dit als een “verdeling van zwakke naar sterke hand”. Het betekent dat nieuwere kopers verkochten aan meer ervaren houders.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Aanhoudend bestedingsbedrag

Toen Bitcoin terugkeerde naar vergelijkbare hoogtes in november, was URPD meer gelijkmatig verdeeld rond de $35.000, $47.000 en $62.000 gebieden. Velen die kochten van mei tot juli verkochten Bitcoin met winst van augustus tot november. Aldus uit het rapport.

Ondanks de langzame, gestage daling van Bitcoin tot onder de $40.000 in de daaropvolgende maanden, is het distributiepatroon grotendeels intact gebleven.

“Dit bestedingsgedrag beschrijft een markt die wordt gedomineerd door prijsongevoelige HODLers. Deze zijn niet bereid lijken om hun munten te liquideren. Zelfs niet als ze met verlies worden aangehouden. Ondertussen zijn topkopers aanzienlijk weggespoeld. Ze vertegenwoordigen een veel kleiner deel van het beleggerscohort in vergelijking met mei-juli 2021.

Wat vooral opvalt in dit rapport is dus dat de lange termijn kopers massaal hun Bitcoin blijven vasthouden, terwijl korte termijn investeerders die BTC kochten voor $60.000 of meer massaal hebben verkocht.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten