Meeste Bitcoin tweets in 2 jaar tijd – BTC terug in mainstream

De Bitcoin prijs ligt weer boven de $10.000 dollar en dat heeft veel aandacht getrokken. De Bitcoin is weer terug in de mainstream, zo blijkt uit gegevens.

Statistieken van Bitinfocharts onthullen dat er deze maand een record aantal tweets over Bitcoin zijn geplaatst. Zelfs zoveel dat het haar hoogste punt in tweer jaar heeft bereikt.


75.000 Bitcoin tweets per dag

Op 2 februari werd er maar liefst 75 duizend keer getweet over Bitcoin. Een enorm contrast met het aantal tweets de agelopen twee jaar. Alleen begin 2018 werd er meer getweet over BTC. Toen vond de enorme crash plaats vlak na de bull run. Na de crash zagen we een gemiddeld aantal tweets van ongeveer 38.000 per dag.


Google zoekopdrachten hoogste punt sinds augustus

Ook de zoekopdrachten op Google zijn deze maand flink toegenomen. Als we de zoekopdracht ‘Bitcoin’ analyseren blijkt dat er deze maand meer gezocht is naar de term dan sinds augustus 2019.

Er werd veel gegoogeld in augustus 2019 omdat Bitcoin toen daalde van $11.800 tot ver onder de $10.000.

Opvallend is dat uit de gegevens van Google trends blijkt dat er enorm veel interesse is vanuit Nigeria en Zuid-Afrika. Ook is er een enorme stijging te zien in de zoekopdrachten naar de Bitcoin halving. Niet zo gek natuurlijk, wat de BTC halving gaat in mei dit jaar plaats vinden.