Meeste traffic voor crypto-exchanges vanuit VS

Wereldwijd zorgt de Verenigde Staten voor het meeste verkeer naar cryptocurrency exchanges toe. Japan staat op nummer twee en Zuid-Korea op 3.


VS eerste, Japan tweede

Uit de resultaten uit een onderzoek blijkt dat de VS voor ruim 24% van het totale verkeer zorgt. Hiermee heeft de VS een ruime voorsprong op de nummer 2. Japan staat op deze plek met 10% van het online verkeer richting cryptocurrency exchanges. Hierna volgen Zuid-Korea met 6.5% en Indonesië met ongeveer 4.5%. Op nummer 5 staat Indië met ongeveer 4.4%.


Virtual Private Network (VPN)

Toch is het onderzoek niet geheel nauwkeurig. Zo maken sommige gebruikers gebruik van een Virtual Private Network, ofwel een VPN. Het gevolg hiervan is dat hun IP-adressen worden gemaskeerd waardoor het lijkt alsof ze vanuit een ander land komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld om blokkades te omzeilen zoals in China.


Correlatie handelen en bbp

Ook is er een correlatie gevonden in het onderzoek tussen het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking en het internetverkeer dat het land levert. Volgens het onderzoek tonen hun gegevens aan dat armere landen minder in crypto verhandelen dan welvarende landen.

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal